Evropska federacija suspendovala BG maraton!

Portparol Evropske atletike (EA) Džejms Maligen potvrdio je za N1 da su aktivnosti Beogradskog maratona suspendovane zbog dugovanja, a rok je kraj februara.

Ostali sportovi 06.02.2017 | 20:15
Evropska federacija suspendovala BG maraton!
Beogradski maraton prethodno je saopštio da su "dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji BG maratona obavestili domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton", zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika oduzela licencu“.

"Evropska Atletika u septembru prošle godine postala je svesna da postoje odredjeni problemi u vezi sa dugovanjima. Tada smo suspendovali svaku dalju aktivnost Beogradskog maratona, podršku i promociju trke sa naše strane. Takva je situacija sve od septembra, a sada smo Beogradski maraton izbrisali i iz Kalendara EA predstojećih dogadjaja. I suspenzija dalje promocije od strane Evropske atletike, ali i ne navodjenje trke u Kaledndaru ostaju na snazi sve dok ne dobijemo čvrste dokaze da su problemi rešeni. Čekamo povratnu informaciju Beogradskog maratona, a rok je kraj februara"”, objasnio je Maligen u telefonskoj izjavi za N1.

Iz preduzeća Beogradski maraton poručili su da uz potpunu saglasnost i po dogovoru sa Evropskom atletikom, rešavaju postojeće probleme, te da samo održavanje dogadjaja nije dovedeno u pitanje.

"Nije nova vest da preduzeće Beogradski maraton ima zaostale finanijske obaveze. O razlozima za to, kao i o našem planu rešavanja tih problema - upoznati su svi oni kojih se te naše obaveze tiču, ukljućujući i Evropsku atletiku. Ali, jeste vest da su finansijska potraživanja Beogradskog maratona višestruko veća od naših obaveza, da je Beogradski maraton tužio svog najvećeg dužnika i po tom pitanju čekamo sudski epilog, a da se protiv Beogradskog maratona ne vodi ni jedan sudski postupak za naplatu potraživanja”", navedeno je u saopštenju Beogradskog maratona.

Iz Beogradskog maratona najavili su da će ovogodišnji jubilarni 30. maraton biti održan 22. aprila 2017. i da će biti "najbolji i najmasovniji u svojoj dugogodišnjoj istoriji".

Kako se navodi, dosad je prijavljeno 4.500 učesnika maratonske i polumaratonske trke iz 58 zemalja sveta sa svih kontinenata, a organizatori očekuju 8.000 učesnika.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar