Супер-боул: Преокрет за анале! Брејди од -25 до пете титуле!

Њу Ингланд Петриотси савладали су Атланта Фалконсе 34:28 после преокрета након 25 поена заостатка и освојили пети Супербоул у историји!

Остали спортови 06.02.2017 | 12:45
Супер-боул: Преокрет за анале! Брејди од -25 до пете титуле!
Фалконси су разбијали Петсе, Мет Рајан је бацио два тачдауна за огромних 28:3 средином трећег периода, али то није било довољно.

Брејди је у последњих 15 минута одиграо меч каријере, с лакоћом је освајао јарде, максимално кажњавао лоше одлуке ривала и са два ТД донео продужетак, а тамо још лакше стигао до енд-зоне да би ранинбек Џејмс Вајт пресудио Фалконсима.

Први пут у историји Супербоул је решен у продужетку, а Петси су направили највећи преокрет, јер пре овог СБ нико није успео да надокнади већу разлику оф десет поена. Брејди и тренер Бил Беличик и дефинитивно улазе у историју као најбољи свих времена у овом спорту.

"Подржавали смо једни друге. Нисмо се предавали. Била је тешка битка. Они су сјајан тим. Свака им част. Једноставно смо одиграли неколико акција више од њих", рекао је Брејди.

После првих 15 минута током којих су само одбране показале шта знају, са пет секова, уследила је рапсодија Фалконса у другом кварталу, три тачдауна уз немоћ Брејдија за огромних 21:0. Петси успевају да поентирају у последњим секундима филд-голом, али средином трећег квартала Рајан баца други ТД на мечу и наизглед решава меч јер Фалконси стижу до 28:3.

Уз доста стрпљења Њу Ингланд успева да два минута пре краја четвртине стигне до првог тачдауна на мечу, Гостковски погађа стативу из претварања, па у последњих 15 минута улазе са -19. А онда је уследио спектакл. Фалконси праве аматерске грешке, не троше време трчањем него ризикују са Рајаном кога Хајтауер стиже и прави кључни фамбл на мечу. Даје Брејдију шансу да врати Петсе у игру, што он користи те после акција са Мичелом и Амендолом смањује на 28:20.

Уследиле су нове лоше одлуке Фалконса иако су кренули да напредују, па Петси опет преузимају посет, а Брејди на крилима сјајне серије за 90 секунди прелази 70 јарди и омогућава Вајту нови ТД са другим претварањем за два поена и изједначење 28:28 пред последњи минут. Ниједан тим не успева да опет поентира, па су се ушло у додатни период.

Брејди је наставио да "разбија" грогирану одбрану Атланте пасовима до Амендоле, Хогана, Еделмана и Вајта, лако је довео свој тим до енд-зоне, а онда је Вајт угурао лопту преко линије за спектакуларну победу Петса!

Брејди је меч завршио са рекордом СБ од 466 јарди (43/62), два тачдауна и интерсепшном. Џејмс Вајт је истрчао два и ухватио трећи ТД као главна мета кроз ваздух са 110 јарди пасом, али су лопте хватала чак седморица играча, а до ТД је стигао и Дани Амендола, за продужетак.

С друге стране, Рајан је после импресивног првог полувремена био на корак оф МВП титуле у првом наступу у СБ, да би на крају испао трагичар због фамбла у последњем кварталу. Имао је 283 јарде и два ТД. Девонта Фримен је истрчао један уз 75 јарди, а хватали су их Остин Хупер и Тевин Колеман.

Петси нису поентирали у првој четвртини у последњих шест Супербоулова (4-2). Са овим у седам. Али су постигли 66 у другим кварталима.

Последњи пут ове сезоне Петси су губили пре тачно 70 дана. Никад у СБ у ери Беличика и Брејдија нису заостајали 14 поена. Највећи преокрет у историји СБ је био десет поена!

Брејди је први пут у каријери бацио интерсепшн који је враћен за тачдаун у СБ. Имао је укупно два пресечена паса у регуларном делу сезоне, у плеј-офу је стигао додао чак три.

Фалконси су добили 12 од 13 утакмица ове сезоне на којима су водили на полувремену, укључујући плеј-оф.

Супербоул ЛИ:

Њу Ингланд Петриотс – Атланта Фалконс 34:28 (0:0, 3:21, 6:7, 19:0, 6:0)

Петриотс: Брејди 2ТД, Вајт 3ТД, Амендола ТД

Фалконс: Рајан 2ТД, Фримен ТД, Хупер ТД, Колмен ТД, Алфорд ТД (вратио Инт)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар