Радоњић: Имали смо више слободних од поена из игре?! Па, то је тактика...!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је Партизан имао више енергије од његове екипе у дербију и да су црвено-бели одиграли лоше у одбрани. Гудурић: То је дерби, идемо даље! "Партизан је овај пут славио и то је то", рекао је бек Звезде након првог пораза црвено-белих у АБА лиги.

Кошарка 06.02.2017 | 10:45
Радоњић: Имали смо више слободних од поена из игре?! Па, то је тактика...!
Низ непобедивости Црвене звезде мтс у АБА лиги трајао је календарски дуже од годину дана, а ове сезоне чак 20 утакмица. Све до ове вечери.

На гостовању Партизану, екипа Дејана Радоњића доживела је први пораз ове сезоне у регионалном такмичењу, па сада у финиш лигашког дела улази у и даље комотној позицији, али и без "нуле" у колони за неуспехе.

Од недеље, скор црвено-белих је 20-1!

Нервозни црвено-бели пали су у финишу борбеног дербија, док је Вил Хечер погоцима ставио тачку на исход.

Очигледно је било од самог почетка да Партизан има више енергије од нас, одмах је то било прилично очигледно. Наша концентрација је била испод нивоа потребног да би у дуелу против Партизана могло да се игра квалитетно у дужим интервалима. Одбрана је била испод нивоа онога што се очекује", рекао је Радоњић.

Звезда је претрпела први пораз у АБА лиги после више од годину дана пошто је у дерби мечу 21. кола изгубила од Партизана са 81:86.

"Било је много грешака које је противник користио, а и деконцентрације у другим елементима игре. Ми смо у другом делу имали разлику која је могла да се исконтролише, али је Партизан у последњој четвртини одиграо боље од нас и дошао до победе", рекао је Радоњић.

Упитан зашто није играо са млађим играчима и зашто су повређени Огњен Кузмић и Стефан Јовић и вечерас наступили, тренер Звезде рекао је:

"Нисам присталица тога да играчи буду ван тима, ако могу бар мало да помогну. Не размишљам на тај начин".

На констатацију новинара да је његова екипа у првој четвртини имала више слободних бацања него поена, Радоњић је клинуо главом и рекао: "То је била тактика".

"Све време је то било евидентно да постоји разлика. Постоји разлика у енергији, концентрација је била испод тога да бисмо ми имали добар меч. Ја не желим ни на који начин да баратам елементима који су сви познати, јер би то значило да обарам победу Партизана", рекао је Радоњић.

Црвено-бели су у последњој деоници постигли само девет поена.

"Мислим да нам одбрана није била добра и да је то разлог него што смо дали само девет поена", рекао је Радоњић.

Шта су били разлози деконцентрације његових играча у завршници?

"Честитам Партизану на победи, не желим да је умањим на било који начин", рекао је Радоњић, па додао:

"Причао сам већ после Ефеса о проблемима које имамо, нема сврхе да о томе говорим сваки дан".

Кошаркаш Звезде Милко Бјелица рекао је да је Партизан заслужено славио.

"Мислим да је Партизан одиграо доста добро у нападу. Ми нисмо играли онако како знамо, много нам је недостајао плејмејкер Јовић који кубури с повредама. Дозволили смо много поена у првој четвртини и у последњој, нисмо успели да организујемо оно што смо замислили и Партизан је заслужено славио", рекао је Бјелица.

Гудурић: То је дерби, идемо даље! "Партизан је овај пут славио и то је то", рекао је бек Звезде након првог пораза црвено-белих у АБА лиги.

Црвена звезда мтс до недеље је била једини преостали евролигаш без пораза у домаћем првенству. Њену серију "јадранских" победа 20-0 прекинуо је Партизан, "вечити" ривал, у борбеном дербију, одлученом у последња два минута.

Бек црвено-белих Марко Гудурић био је уз Луку Митровића индексно најкориснији играч Звезде у поразу, са својих девет поена, шест скокова и три асистенције. После утакмице, у разговору са новинарима, рекао је да је овај меч био један од многих великих дуела који очекују његов тим у наставку сезоне.

"У одбрани смо мало заказали, нисмо успоставили нашу препознатљиву игру, Партизан је то искористио и заслужено победио. Честитам својим саиграчима на борби, идемо даље, везали смо два пораза после ових великих победа. То се дешава, то је спорт. Чека нас још много великих утакмица ове сезоне, спремамо се већ од сутра за следећи изазов", рекао је Гудурић, а пренео "Моззарт спорт".

На питање да ли је умор био разлог Звездиног неуспеха, Гудурић је одговорио одрично.

"Нема у дербију умора, никад"

Упитан за најважнији део сезоне - борбу за трофеје, који тек почиње, он је рекао да црвено-бели и пре "напада" на трофеј Купа Кораћа имају обавезе у Евролиги и АБА лиги.

"Идемо полако од утакмице до утакмице, спремамо се. Дерби је дерби, то је велика борба, свако може да победи. Партизан је овога пута славио и то је то"

Новинари су констатовали да је Гудурић после неколико слабих партија био на висини задатка, али он није поделио ту оцену.

"Не бих се сложио, пронашао сам своју улогу, проналазим је из утакмице у утакмицу, побеђује екипа, тако да сам и ја задовољан својом игром. Наравно, увек може боље и биће боље", додао је миљеник Звездине публике", додао је љубимац навијача Звезде.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар