Radonjić: Imali smo više slobodnih od poena iz igre?! Pa, to je taktika...!

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Partizan imao više energije od njegove ekipe u derbiju i da su crveno-beli odigrali loše u odbrani. Gudurić: To je derbi, idemo dalje! "Partizan je ovaj put slavio i to je to", rekao je bek Zvezde nakon prvog poraza crveno-belih u ABA ligi.

Košarka 06.02.2017 | 10:45
Radonjić: Imali smo više slobodnih od poena iz igre?! Pa, to je taktika...!
Niz nepobedivosti Crvene zvezde mts u ABA ligi trajao je kalendarski duže od godinu dana, a ove sezone čak 20 utakmica. Sve do ove večeri.

Na gostovanju Partizanu, ekipa Dejana Radonjića doživela je prvi poraz ove sezone u regionalnom takmičenju, pa sada u finiš ligaškog dela ulazi u i dalje komotnoj poziciji, ali i bez "nule" u koloni za neuspehe.

Od nedelje, skor crveno-belih je 20-1!

Nervozni crveno-beli pali su u finišu borbenog derbija, dok je Vil Hečer pogocima stavio tačku na ishod.

Očigledno je bilo od samog početka da Partizan ima više energije od nas, odmah je to bilo prilično očigledno. Naša koncentracija je bila ispod nivoa potrebnog da bi u duelu protiv Partizana moglo da se igra kvalitetno u dužim intervalima. Odbrana je bila ispod nivoa onoga što se očekuje", rekao je Radonjić.

Zvezda je pretrpela prvi poraz u ABA ligi posle više od godinu dana pošto je u derbi meču 21. kola izgubila od Partizana sa 81:86.

"Bilo je mnogo grešaka koje je protivnik koristio, a i dekoncentracije u drugim elementima igre. Mi smo u drugom delu imali razliku koja je mogla da se iskontroliše, ali je Partizan u poslednjoj četvrtini odigrao bolje od nas i došao do pobede", rekao je Radonjić.

Upitan zašto nije igrao sa mlađim igračima i zašto su povređeni Ognjen Kuzmić i Stefan Jović i večeras nastupili, trener Zvezde rekao je:

"Nisam pristalica toga da igrači budu van tima, ako mogu bar malo da pomognu. Ne razmišljam na taj način".

Na konstataciju novinara da je njegova ekipa u prvoj četvrtini imala više slobodnih bacanja nego poena, Radonjić je klinuo glavom i rekao: "To je bila taktika".

"Sve vreme je to bilo evidentno da postoji razlika. Postoji razlika u energiji, koncentracija je bila ispod toga da bismo mi imali dobar meč. Ja ne želim ni na koji način da baratam elementima koji su svi poznati, jer bi to značilo da obaram pobedu Partizana", rekao je Radonjić.

Crveno-beli su u poslednjoj deonici postigli samo devet poena.

"Mislim da nam odbrana nije bila dobra i da je to razlog nego što smo dali samo devet poena", rekao je Radonjić.

Šta su bili razlozi dekoncentracije njegovih igrača u završnici?

"Čestitam Partizanu na pobedi, ne želim da je umanjim na bilo koji način", rekao je Radonjić, pa dodao:

"Pričao sam već posle Efesa o problemima koje imamo, nema svrhe da o tome govorim svaki dan".

Košarkaš Zvezde Milko Bjelica rekao je da je Partizan zasluženo slavio.

"Mislim da je Partizan odigrao dosta dobro u napadu. Mi nismo igrali onako kako znamo, mnogo nam je nedostajao plejmejker Jović koji kuburi s povredama. Dozvolili smo mnogo poena u prvoj četvrtini i u poslednjoj, nismo uspeli da organizujemo ono što smo zamislili i Partizan je zasluženo slavio", rekao je Bjelica.

Gudurić: To je derbi, idemo dalje! "Partizan je ovaj put slavio i to je to", rekao je bek Zvezde nakon prvog poraza crveno-belih u ABA ligi.

Crvena zvezda mts do nedelje je bila jedini preostali evroligaš bez poraza u domaćem prvenstvu. Njenu seriju "jadranskih" pobeda 20-0 prekinuo je Partizan, "večiti" rival, u borbenom derbiju, odlučenom u poslednja dva minuta.

Bek crveno-belih Marko Gudurić bio je uz Luku Mitrovića indeksno najkorisniji igrač Zvezde u porazu, sa svojih devet poena, šest skokova i tri asistencije. Posle utakmice, u razgovoru sa novinarima, rekao je da je ovaj meč bio jedan od mnogih velikih duela koji očekuju njegov tim u nastavku sezone.

"U odbrani smo malo zakazali, nismo uspostavili našu prepoznatljivu igru, Partizan je to iskoristio i zasluženo pobedio. Čestitam svojim saigračima na borbi, idemo dalje, vezali smo dva poraza posle ovih velikih pobeda. To se dešava, to je sport. Čeka nas još mnogo velikih utakmica ove sezone, spremamo se već od sutra za sledeći izazov", rekao je Gudurić, a preneo "Mozzart sport".

Na pitanje da li je umor bio razlog Zvezdinog neuspeha, Gudurić je odgovorio odrično.

"Nema u derbiju umora, nikad"

Upitan za najvažniji deo sezone - borbu za trofeje, koji tek počinje, on je rekao da crveno-beli i pre "napada" na trofej Kupa Koraća imaju obaveze u Evroligi i ABA ligi.

"Idemo polako od utakmice do utakmice, spremamo se. Derbi je derbi, to je velika borba, svako može da pobedi. Partizan je ovoga puta slavio i to je to"

Novinari su konstatovali da je Gudurić posle nekoliko slabih partija bio na visini zadatka, ali on nije podelio tu ocenu.

"Ne bih se složio, pronašao sam svoju ulogu, pronalazim je iz utakmice u utakmicu, pobeđuje ekipa, tako da sam i ja zadovoljan svojom igrom. Naravno, uvek može bolje i biće bolje", dodao je miljenik Zvezdine publike", dodao je ljubimac navijača Zvezde.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar