ФРА: Аматери ''дивљали'' у Купу!

Француска верзија Интера стрпала четири комада Монаку, дебељуца из четврте лиге пустио муњу! Зато волимо куп такмичења...

Фудбал 01.02.2017 | 21:20
ФРА: Аматери ''дивљали'' у Купу!
Сент Етјен је испао од друголигаша, али Оксер барем има славну историју, иако не баш и бајну садашњост. Али Шамбли? То је клуб настао тек 1989. године, клуб који је тек 2014. ушао у трећу лигу, клуб чији се буџет мери са неколико стотина хиљада евра, клуб који је тек недавно променио грб тако да више не личи на лого италијанског гиганта Интера. Миланском великану није баш одговарало да му тако мали клуб арчи реноме. Монако једноставно није смео да дозволи да испадне од тако сићушног ривала. А тако мало је недостајало, пошто се пркосни Шамбли вратио после три гола заостатка (?!) и изборио за продужетак у којем је коначно остао без даха, па је лидер француске Лиге 1 стигао до победе од 5:4 (3:3) у шеснаестини финала националног Купа.

Јесу на крају изгубили, али су у ових 120 минута Монаку дали четири гола, док је, само примера ради, Пари Сен Жермена у два сусрета са Кнежевима постигао два. Није наравно ово био најјачи тим Монака, али било је ту европски познатих асосва попут Жоаа Мутиња, Камила Глика, па суперталентованих младих лавова какви су Томас Лемар, Килијан Мбапе... Био је ту и Андреа Рађи, бар до 86. минута када је добио директан црвени картон и оставио саиграче да са десеторицом стрепе за пролаз међу 16 најболих. Већ до тог тренутка Шамбли је два пута матирао Моргана Де Санктиса, а онда у трећем минуту надокнаде акција у Барселонином стилу и егзекуција анонимног Антонија Субервија. Дуго, дуго ће памтити овај гол у граду са севера Француске. А памтиће се и и 111. минут и мајсторијаРомена Падованија која је унела драму у сам финиш меча. Школован играч види се. Уосталом, школован је баш у Монаку пре но што су га коначно прогласили недовољно добрим за врхунски фудбал. На крају није вредело, али Шамбли је бар имао својих 120 минута славе, 120 минута када су се сви осетили као професионални фудбалери.

Иако играју за клуб чији је председник Фулвио Лузи, а тренер Бруно Лузи. Једини претходни тренер у клупској историји био је - Фулвио Лузи. Бруно Лузи је иначе и директор омладинског погона.

И да не буде да је цело вече протекло само у знаку Шамблија побринуо се четвртолигаш Фрежис Сен Рафаел, тачније извесни Сакре Гоу, који је очигледно једно 15-ак кила тежи но што би фудбалер морао да буде, али има десницу каквом би се подичили и првотимци највећих клубова Европе. Против још једног нижелигаша При-ле-Мезијеа 1:0 голом у судијској надокнади. И то каквим голом.

Највеће изненађење је ипак приредио Оксер избацивши Сент Етјен Етјен после продужетака - 3:0. Да не буде да овде није било лепих потеза - бомба Бираме Туреа.

Куп Француске, 1/16-финала:

Уторак:
Бержерак - Ланс 2:0
Бордо - Дижон 2:1
Шатеро - Лоријан 2:3
Поар Сур Ви - Стразбург 0:1
Лил - Нант 1:0
Кевили - Марсељ Конзола 3:0
Сарегемини - Ниор 0:3
Марсељ - Лион 2:1

Среда:
Анже - Каен 2:1
Оксер - Сент Етјен 3:0пп (0:0)
Авранш - Флори 1:0
Бастија - Нанси 2:0
Шамбли - Монако 4:5пп (3:3)
Фрежис Сен Рафаел - При-ле-Мезије 0:0
Ербије - Генган 1:2
21.00: Рен - ПСЖ

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар