Лауда је погрешном човјеку одао тајну Мерцедесове непобједивости...!

Лука ди Монтецемоло тврди да му је Ники Лауда признао да је Дајмлер почео да развија В6 хибриде чак шест година пре него што су они заживели!

Остали спортови 26.02.2017 | 17:15
Лауда је погрешном човјеку одао тајну Мерцедесове непобједивости...!
Упознали смо бруталне моћи „w 07 сребрне стреле“, знамо и да годнама уназад нико ни под прозором не може да звижди шампионској екипи под диригентском палицом Тото Волфа и Никија Лауде. С тим у вези, бивши председник Скудерије, Лука ди Монтецемоло тврди да му је Ники Лауда признао како је Дајмлер почео да развија В6 хибриде чак шест година пре уласка ове технологије у такмичење.

„Лауда ми је недавно признао да Мерцедес ради на хибридним моторима од 2007. године. Због тога су били тако нефексибилни при преговорима око нових правила“, каже Монтецемолокоји је својевремено, тачније 2014. године како сам каже насео на игру и пристао да наведе воду на Дајмлерову воденицу који је тада лобирао да се уведу В6 хибриди у такмичење.

„Тако је, направили смо тада велику грешку. Осећао сам у том тренутку да се Ферари не може противити развоју нових технологија. Водио сам се логиком да Ферари који се боји, не може да буде мој Ферари“, закључио је Монтецемоло и тако јасно признао да је делимично одговоран због тога што је Скудерију после ренесансног периода увео у време таворења.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

/

26.02.2017 16:45

Италијани једино знају направити спагете и ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ