Lauda je pogrešnom čovjeku odao tajnu Mercedesove nepobjedivosti...!

Luka di Montecemolo tvrdi da mu je Niki Lauda priznao da je Dajmler počeo da razvija V6 hibride čak šest godina pre nego što su oni zaživeli!

Ostali sportovi 26.02.2017 | 17:15
Lauda je pogrešnom čovjeku odao tajnu Mercedesove nepobjedivosti...!
Upoznali smo brutalne moći „w 07 srebrne strele“, znamo i da godnama unazad niko ni pod prozorom ne može da zviždi šampionskoj ekipi pod dirigentskom palicom Toto Volfa i Nikija Laude. S tim u vezi, bivši predsednik Skuderije, Luka di Montecemolo tvrdi da mu je Niki Lauda priznao kako je Dajmler počeo da razvija V6 hibride čak šest godina pre ulaska ove tehnologije u takmičenje.

„Lauda mi je nedavno priznao da Mercedes radi na hibridnim motorima od 2007. godine. Zbog toga su bili tako nefeksibilni pri pregovorima oko novih pravila“, kaže Montecemolokoji je svojevremeno, tačnije 2014. godine kako sam kaže naseo na igru i pristao da navede vodu na Dajmlerovu vodenicu koji je tada lobirao da se uvedu V6 hibridi u takmičenje.

„Tako je, napravili smo tada veliku grešku. Osećao sam u tom trenutku da se Ferari ne može protiviti razvoju novih tehnologija. Vodio sam se logikom da Ferari koji se boji, ne može da bude moj Ferari“, zaključio je Montecemolo i tako jasno priznao da je delimično odgovoran zbog toga što je Skuderiju posle renesansnog perioda uveo u vreme tavorenja.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

/

26.02.2017 16:45

Italijani jedino znaju napraviti spagete i nista vise.

ODGOVORITE