Видео, СП - рукомет: Хрвати промашили седмерац за финале, Норвешка казнила!

Рукометаши Норвешке изборили су финале Светског првенства у Француској, прво у историји скандинавске селекције на планетарним турнирима. Норвешко чудо траје, створио га је Бергеруд! Највећи успех у историји норвешког рукомета. "Викинзи" после продужетака победили Хрватску 28:25 (12:10, 22:22), осигурали прву медаљу и финале са Француском. Мук хрватског коментатора: Иде Злаја, иде Злаја...

Остали спортови 27.01.2017 | 23:13
Видео, СП - рукомет: Хрвати промашили седмерац за финале, Норвешка казнила!
Каква драма у Берсију!

Хрватску је шут делио од финала. И то какав шут...

Златко Хорват имао је прилику да по истеку 60. минута, при резултату 22:22, голом из седмерца (оправдано досуђеног због повлачења Мусе) одведе "каубоје" у четврто финале на светским првенствима. Прилика меча, турнира, генерације...

Није искоришћена!

Феноменални Торбјорн Бергеруд, голман Норвежана и јунак другог полуфинала, успео је да "скине" пенал и меч одведе у додатних десет минута.

Хрвати ће дуго жалити за овом утакмицом јер је Златко Хорват промашио седмерац за победу по истеку регуларних 60 минута утакмице!

Норвешка ће се за злато борити са домаћином Француском, док ће Хрвати утеху тражити против Словеније у мечу за треће место.

Викинге, који ће освојити прву медаљу у својој историји на СП, до финала су предводили Бјарте Мирхол са шест голова без промашаја из игре, Кристијан Бјорнсен са пет, те Сандер Сагосен и Еивин Танген са по четири поготка.

Најефикаснији у хрватском тиму био је трагичар Хорват са шест голова, погодио је три од пет седмераца, пет је дао Марко Мамић, док је Домагој Дувљак постигао тек три из 13 покушаја.

Свима је било јасно да продужеци и не морају да се играју. Хрватска је утакмицу изгубила управо после те одбране Бергеруда (16 успешних интервенција). Иако су "комшије" добро почеле првих пет минута и стекле предност 24:22, последњи налет Скандинаваца био је незадржив. После погодака на почетку првих пет минута, Хрвати су до краја постигли само један, а "викинзи" чак шест...

НОРВЕШКА - ХРВАТСКА 28:22 (22:22, 12:10)!

Оно што су пулени Кристијана Бергеа пропустили у Пољској, када су остали без финала ЕУРА после шокантног пораза од Немаца у продужецима, вратило им се у париском Берсију, где је осим веће групе навијача Хрватске, читава арена навијала за њих.

Норвешка игра прво финале на великим такмичењима. ЗАСЛУЖЕНО!

Друго полуфинале Светског првенства је у потпуности оправдало очекивања.

Почело је налетом Хрватске и раним вођством 4:1, уз само један гол Норвежана за десет минута. Али, "викинзи" су, после почетне нервозе, почели страховито да трче и брзом игром очас посла преокренули резултат у своју корист. После 30 минута било је 12:10 за Скандинавце.

Наставак је донео и певише узбуђења!

Хрватска је на половини другог полувремена имала вођство 18:16 и напад за "плус три". Али уместо да потпуно преокрене меч и стекне капиталну предност, на семафору је десет минута пре краја писало 19:18 - за Норвешку. "Каубоји" су смогли снаге и опет су у финишу све конце држали у својим рукама. Нису искористили два напада за два гола предности, као ни већ поменут седмерац Хорвата.

Хорват је постигао шест, а Мамић пет голова и њих двојица били су најефикаснији код Хрвата. У победничкој екипи Мирхол је био стрелац шест, а Бјорсен пет голова.

Словенија и Хрватска ће се у суботу борити за бронзу, а дан касније Норвешка и домаћин Француска за злато.



Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар