Video, SP - rukomet: Hrvati promašili sedmerac za finale, Norveška kaznila!

Rukometaši Norveške izborili su finale Svetskog prvenstva u Francuskoj, prvo u istoriji skandinavske selekcije na planetarnim turnirima. Norveško čudo traje, stvorio ga je Bergerud! Najveći uspeh u istoriji norveškog rukometa. "Vikinzi" posle produžetaka pobedili Hrvatsku 28:25 (12:10, 22:22), osigurali prvu medalju i finale sa Francuskom. Muk hrvatskog komentatora: Ide Zlaja, ide Zlaja...

Ostali sportovi 27.01.2017 | 23:13
Video, SP - rukomet: Hrvati promašili sedmerac za finale, Norveška kaznila!
Kakva drama u Bersiju!

Hrvatsku je šut delio od finala. I to kakav šut...

Zlatko Horvat imao je priliku da po isteku 60. minuta, pri rezultatu 22:22, golom iz sedmerca (opravdano dosuđenog zbog povlačenja Muse) odvede "kauboje" u četvrto finale na svetskim prvenstvima. Prilika meča, turnira, generacije...

Nije iskorišćena!

Fenomenalni Torbjorn Bergerud, golman Norvežana i junak drugog polufinala, uspeo je da "skine" penal i meč odvede u dodatnih deset minuta.

Hrvati će dugo žaliti za ovom utakmicom jer je Zlatko Horvat promašio sedmerac za pobedu po isteku regularnih 60 minuta utakmice!

Norveška će se za zlato boriti sa domaćinom Francuskom, dok će Hrvati utehu tražiti protiv Slovenije u meču za treće mesto.

Vikinge, koji će osvojiti prvu medalju u svojoj istoriji na SP, do finala su predvodili Bjarte Mirhol sa šest golova bez promašaja iz igre, Kristijan Bjornsen sa pet, te Sander Sagosen i Eivin Tangen sa po četiri pogotka.

Najefikasniji u hrvatskom timu bio je tragičar Horvat sa šest golova, pogodio je tri od pet sedmeraca, pet je dao Marko Mamić, dok je Domagoj Duvljak postigao tek tri iz 13 pokušaja.

Svima je bilo jasno da produžeci i ne moraju da se igraju. Hrvatska je utakmicu izgubila upravo posle te odbrane Bergeruda (16 uspešnih intervencija). Iako su "komšije" dobro počele prvih pet minuta i stekle prednost 24:22, poslednji nalet Skandinavaca bio je nezadrživ. Posle pogodaka na početku prvih pet minuta, Hrvati su do kraja postigli samo jedan, a "vikinzi" čak šest...

NORVEŠKA - HRVATSKA 28:22 (22:22, 12:10)!

Ono što su puleni Kristijana Bergea propustili u Poljskoj, kada su ostali bez finala EURA posle šokantnog poraza od Nemaca u produžecima, vratilo im se u pariskom Bersiju, gde je osim veće grupe navijača Hrvatske, čitava arena navijala za njih.

Norveška igra prvo finale na velikim takmičenjima. ZASLUŽENO!

Drugo polufinale Svetskog prvenstva je u potpunosti opravdalo očekivanja.

Počelo je naletom Hrvatske i ranim vođstvom 4:1, uz samo jedan gol Norvežana za deset minuta. Ali, "vikinzi" su, posle početne nervoze, počeli strahovito da trče i brzom igrom očas posla preokrenuli rezultat u svoju korist. Posle 30 minuta bilo je 12:10 za Skandinavce.

Nastavak je doneo i peviše uzbuđenja!

Hrvatska je na polovini drugog poluvremena imala vođstvo 18:16 i napad za "plus tri". Ali umesto da potpuno preokrene meč i stekne kapitalnu prednost, na semaforu je deset minuta pre kraja pisalo 19:18 - za Norvešku. "Kauboji" su smogli snage i opet su u finišu sve konce držali u svojim rukama. Nisu iskoristili dva napada za dva gola prednosti, kao ni već pomenut sedmerac Horvata.

Horvat je postigao šest, a Mamić pet golova i njih dvojica bili su najefikasniji kod Hrvata. U pobedničkoj ekipi Mirhol je bio strelac šest, a Bjorsen pet golova.

Slovenija i Hrvatska će se u subotu boriti za bronzu, a dan kasnije Norveška i domaćin Francuska za zlato.



Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar