Видео - Хаос на АО: Полиција блокирала прилаз Мелбурн парку!

Тамнија страна Аустралијан опена...! Бескућници, који живе на улицама Мелбурна и то у близини тениског комплекса где се игра Аустралијан опен, руже имиџ града, сматрају њихови суграђани. Полиција их не дира. Наводно нападају туристе. Аустралијска полиција је затворила Олимпијски булевар у близини Мелбурн парка и упозорила посетиоце Аустралијан опена да се удаље.

Тенис 18.01.2017 | 19:45
Видео - Хаос на АО: Полиција блокирала прилаз Мелбурн парку!
Како јавља репортер Б92 из Мелбурна, проблем су направили бескућници, који су се “нанизали“ дуж булевара, нападају посетиоце турнира и “дрогирају се на сред улице“.

Према његовим сазнањима, постоји проблем између полиције и градских власти како решити проблем са бескућницима.

Портпарол полиције Алистер Парсон је навео да је саобраћај преусмерен ван дела града у ком се налази тениски комплекс, како би се спровеле безбедносне контроле.

И на семафору Хајсенс арене је наведено да је “због безбедносних проблема Овални излаз са Грен слема на Олимпијски булевар привремено затворен“.

Она живи на улици још од своје 15. године. И једна је од много бескућника који живи на улицама аустралијског Мелбурна.

Многи од њих живе у близини тениског комплекса на којем је у току први гренд слем у сезони - Аустралијан опен. Док се медији и поједини становници Мелбурна буне због овакве слике и тврде да је реч о беспосленим наркоманима, дотле полиција не реагује.

Наводно, нападају туристе и пљачкају их.

"Ово је баш ружна слика, склањајте их са улице", поручују поједини грађани Мелбурна.

"Није кривично дело бити бескућник. Истина је да то није лепа слика, али није криминал спавати на улици", каже начелник полиције.

Полиција је, међутим, предузела одређене безбедносне кораке. Пре свега, појачала је присуство на улицама, а поједини излази са стадиона Аустралијан опена су затворени и публика се преусмерава на друге, како би избегли сусрет са бескућницима.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар