Video - Haos na AO: Policija blokirala prilaz Melburn parku!

Tamnija strana Australijan opena...! Beskućnici, koji žive na ulicama Melburna i to u blizini teniskog kompleksa gde se igra Australijan open, ruže imidž grada, smatraju njihovi sugrađani. Policija ih ne dira. Navodno napadaju turiste. Australijska policija je zatvorila Olimpijski bulevar u blizini Melburn parka i upozorila posetioce Australijan opena da se udalje.

Tenis 18.01.2017 | 19:45
Video - Haos na AO: Policija blokirala prilaz Melburn parku!
Kako javlja reporter B92 iz Melburna, problem su napravili beskućnici, koji su se “nanizali“ duž bulevara, napadaju posetioce turnira i “drogiraju se na sred ulice“.

Prema njegovim saznanjima, postoji problem između policije i gradskih vlasti kako rešiti problem sa beskućnicima.

Portparol policije Alister Parson je naveo da je saobraćaj preusmeren van dela grada u kom se nalazi teniski kompleks, kako bi se sprovele bezbednosne kontrole.

I na semaforu Hajsens arene je navedeno da je “zbog bezbednosnih problema Ovalni izlaz sa Gren slema na Olimpijski bulevar privremeno zatvoren“.

Ona živi na ulici još od svoje 15. godine. I jedna je od mnogo beskućnika koji živi na ulicama australijskog Melburna.

Mnogi od njih žive u blizini teniskog kompleksa na kojem je u toku prvi grend slem u sezoni - Australijan open. Dok se mediji i pojedini stanovnici Melburna bune zbog ovakve slike i tvrde da je reč o besposlenim narkomanima, dotle policija ne reaguje.

Navodno, napadaju turiste i pljačkaju ih.

"Ovo je baš ružna slika, sklanjajte ih sa ulice", poručuju pojedini građani Melburna.

"Nije krivično delo biti beskućnik. Istina je da to nije lepa slika, ali nije kriminal spavati na ulici", kaže načelnik policije.

Policija je, međutim, preduzela određene bezbednosne korake. Pre svega, pojačala je prisustvo na ulicama, a pojedini izlazi sa stadiona Australijan opena su zatvoreni i publika se preusmerava na druge, kako bi izbegli susret sa beskućnicima.



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar