Анализа - видео: Незаборавни Нолетови моменти у Мелбурну...

Ђоковић и Аустралијан опен - бајка која је кренула преко Федерера! Име Новака Ђоковића је већ златним словима уписано у историју тениса, али... Наш ас има прилику да себи допише још једно велико признање. Нико се до сада није окитио са седам титула на Аустралијан опену. Мелбурн је увек био обећани град за нашег аса.

Тенис 18.01.2017 | 22:30
Анализа - видео: Незаборавни Нолетови моменти у Мелбурну...
Мелбурн је посебан град за Новака. Као да је баш одатле кренуо успон ка врху светског тениса. Ђоковић до сада има шест титула, а ево неких незаборавних момената који су обележили његове наступе на првом гренд слему у сезони.

1. Полуфинале са Федерером, 2008. година



- Новак је тада имао само 20 година, био је добар, али Федерер је тада био на врхунцу. Претходних 10 гренд слем турнира играо је финале. А онда је стао на црту голобрадом клинцу из Србије и изгубио је! Водио је Швајцарац у првом сету (5:4) и сервирао је за освајање сета. Ипак, потпуно је стао. Новак је узео девет од 10 наредних гемова, стигао до другог сета. У трећем је у тај-брејку дошао до велике победе.

У финалу је био бољи од Цонге, и то је био први гренд слем за нашег аса.

2. Полуфинале са Федерером, 2016. година



- Осам година после Новаковг освајање првог Аустралијан опена, Ђоковић и Федерер су се поново сусрели. Иста мета, исто одстојање - полуфинале. Србин је лако решио прва два сета, изгубио је трећи, али је онда у четвртом на спектакуларну игру Федерера одговорио тенисом о којем се дуго причало.

3. Финале са Марејом, 2011. године



- Ђоковић је млео све пред собом, а на том путу нашао се и Мареј. У полуфиналу Аустарлијан опена те године један сет је трајао 59 минута, а Новак је до одлучујћег брејка стигао после дуге размене удараца (38).

4. Четврта рунда са Вавринком, 2013. године

- Новак је имао 17 везаних победа на Аустралијан опену. Вавринка је озбиљно претио, добио је први сет и у другом водио са 5:2, али... Ђоковић је преузео ствари у своје руке и победио.

5. Финале са Надалом, 2012. године



- У 2011. години Надал је изгубио шест везаних финала од Новака. Желео је Шпанац да прекине низ на Аустралијан опену (почетак сезоне 2012.), али није успео. Играо је сјајно, у неколико наврата водио, ипак Ђоковић је показао да у том тренутку нико није могао да се носи са њим.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар