Analiza - video: Nezaboravni Noletovi momenti u Melburnu...

Đoković i Australijan open - bajka koja je krenula preko Federera! Ime Novaka Đokovića je već zlatnim slovima upisano u istoriju tenisa, ali... Naš as ima priliku da sebi dopiše još jedno veliko priznanje. Niko se do sada nije okitio sa sedam titula na Australijan openu. Melburn je uvek bio obećani grad za našeg asa.

Tenis 18.01.2017 | 22:30
Analiza - video: Nezaboravni Noletovi momenti u Melburnu...
Melburn je poseban grad za Novaka. Kao da je baš odatle krenuo uspon ka vrhu svetskog tenisa. Đoković do sada ima šest titula, a evo nekih nezaboravnih momenata koji su obeležili njegove nastupe na prvom grend slemu u sezoni.

1. Polufinale sa Federerom, 2008. godina- Novak je tada imao samo 20 godina, bio je dobar, ali Federer je tada bio na vrhuncu. Prethodnih 10 grend slem turnira igrao je finale. A onda je stao na crtu golobradom klincu iz Srbije i izgubio je! Vodio je Švajcarac u prvom setu (5:4) i servirao je za osvajanje seta. Ipak, potpuno je stao. Novak je uzeo devet od 10 narednih gemova, stigao do drugog seta. U trećem je u taj-brejku došao do velike pobede.

U finalu je bio bolji od Conge, i to je bio prvi grend slem za našeg asa.

2. Polufinale sa Federerom, 2016. godina- Osam godina posle Novakovg osvajanje prvog Australijan opena, Đoković i Federer su se ponovo susreli. Ista meta, isto odstojanje - polufinale. Srbin je lako rešio prva dva seta, izgubio je treći, ali je onda u četvrtom na spektakularnu igru Federera odgovorio tenisom o kojem se dugo pričalo.

3. Finale sa Marejom, 2011. godine- Đoković je mleo sve pred sobom, a na tom putu našao se i Marej. U polufinalu Austarlijan opena te godine jedan set je trajao 59 minuta, a Novak je do odlučujćeg brejka stigao posle duge razmene udaraca (38).

4. Četvrta runda sa Vavrinkom, 2013. godine

- Novak je imao 17 vezanih pobeda na Australijan openu. Vavrinka je ozbiljno pretio, dobio je prvi set i u drugom vodio sa 5:2, ali... Đoković je preuzeo stvari u svoje ruke i pobedio.

5. Finale sa Nadalom, 2012. godine- U 2011. godini Nadal je izgubio šest vezanih finala od Novaka. Želeo je Španac da prekine niz na Australijan openu (početak sezone 2012.), ali nije uspeo. Igrao je sjajno, u nekoliko navrata vodio, ipak Đoković je pokazao da u tom trenutku niko nije mogao da se nosi sa njim.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar