Шумија полако напуштају спонзори!

Чак 520.000 евра кошта месечно лечење легенде Формуле 1, чија породица све више осећа финансијске неприлике!

Остали спортови 30.01.2017 | 11:15
Шумија полако напуштају спонзори!
Лечење седмоструког шампиона Формуле 1 могло би породицу Шумахер да отера у банкротство. Када кола крену низбрдо, тешко их је зауставити. Нарочито када вас успут напусте и "пријатељи", као што су чувени швајцарски произвођач сатова. "Аудемарс Пигует" и можда још познатији немачки произвођач столарије "Хорманн" урадили седмоструком шампиону најбржег циркуса.

Те две фирме су се тако прикључиле "пулу" од четири компаније које су се претходно одлучиле на такав, крајње суров и непопуларан потез. Михаел Шумахер, али пре свега његова породица боре се финансијским недаћама још од дана када је велики аутомобилиста задобио тешке повреде главе 2013. године на скијању, јер само један дан његовог лечења кошта невероватних 130.000 евра! То значи да породица Шумахер месечно на лекове, болничаре, лекаре и остало "убију" невероватних 520.000 евра. Годишње та цифра се пење на вртоглавих 6.240.000 евра!

Због трошкова лечења, али и реконструкције породичне виле у Швајцарској која је тако прилагођена потребама Шумија и 15-чланом медицинском особљу, породични буџет је значајно утањио. Шумахери су због тога већ отуђили приватни авион, али и кућу у Норвешкој. То су суме које постепено могу да истопе чак и највећа богатства.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар