Šumija polako napuštaju sponzori!

Čak 520.000 evra košta mesečno lečenje legende Formule 1, čija porodica sve više oseća finansijske neprilike!

Ostali sportovi 30.01.2017 | 11:15
Šumija polako napuštaju sponzori!
Lečenje sedmostrukog šampiona Formule 1 moglo bi porodicu Šumaher da otera u bankrotstvo. Kada kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustaviti. Naročito kada vas usput napuste i "prijatelji", kao što su čuveni švajcarski proizvođač satova. "Audemars Piguet" i možda još poznatiji nemački proizvođač stolarije "Hormann" uradili sedmostrukom šampionu najbržeg cirkusa.

Te dve firme su se tako priključile "pulu" od četiri kompanije koje su se prethodno odlučile na takav, krajnje surov i nepopularan potez. Mihael Šumaher, ali pre svega njegova porodica bore se finansijskim nedaćama još od dana kada je veliki automobilista zadobio teške povrede glave 2013. godine na skijanju, jer samo jedan dan njegovog lečenja košta neverovatnih 130.000 evra! To znači da porodica Šumaher mesečno na lekove, bolničare, lekare i ostalo "ubiju" neverovatnih 520.000 evra. Godišnje ta cifra se penje na vrtoglavih 6.240.000 evra!

Zbog troškova lečenja, ali i rekonstrukcije porodične vile u Švajcarskoj koja je tako prilagođena potrebama Šumija i 15-članom medicinskom osoblju, porodični budžet je značajno utanjio. Šumaheri su zbog toga već otuđili privatni avion, ali i kuću u Norveškoj. To su sume koje postepeno mogu da istope čak i najveća bogatstva.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar