СП - рукомет: Одличан старт Вујиних "Змајчека"! Македонцима дерби, Јапанци мучили Русе!

Рукометаши Словеније забиљежили су први тријумф на Мундијалу у Француској. Иако су били апсолутни фаворити у дуелу са Јапанцима, рукометаши Русије тешком муком стигли до првог тријумфа на Свјетском првенству у Француској. У дербију првог кола, Македонија славила против Туниса.

Остали спортови 12.01.2017 | 23:10
СП - рукомет: Одличан старт Вујиних "Змајчека"! Македонцима дерби, Јапанци мучили Русе!
"Змајчеки" су у четвртак на отварању Групе Б у Мецу декласирали аутсајдера на папиру Анголу резултатом 42:25 (22:13).

Тим прослављеног тренера Веселина Вујовића се у 11. минуту одлијепио на четири разлике (11:7), Африканци су успјели у наредних пет минута да преполове "минус", али је Словенија поново убацила у вишу брзину и вратила се на угодних "плус девет", које је задржала до одласка на одмор - 22:13.

Иако су у Француску допутовали са подмлађеним тимом без стандардних играча Деана Бомбача, Уроша Зормана или Горазда Шкофа, Словенци су у наставку успјели да још увећају разлику и супериорно освоје прве бодове на шампионату планете.

Најефикаснији у екипи из "Дежеле" били су Гашпер Маргуч са осам постигнутих голова, Борут Мачковшек је уписао седам, а Блаж Јанц погодак мање.

У табору Анголе, која се послије деценије поста поново вратила на Свјетско првенство, прва имена утакмице били су Серхио Лопез са седам и Роме Ебо са пет голова.

У Групи Б још су селекције Шпаније, Исланда, Туниса и Македоније и биће посебно занимљиво у дуелу бивших југословенских република, не само због чињенице да потичу из исте рукометне школе, већ и због ривалства које имају селектор Македоније Лино Червар и Вујовић.

"Змајчеки" су до сада на свјетским шампионатима највећи успјех забиљежили 2013. године у Шпанији кад су уписали све побједе у групној фази укључујући и тријумф над селекцијом Србије.

У осмини финала су надиграли Египат, у четвртфиналу и Русију, да би у поразом од домаћина "црвене фурије", остали без финала. У борби за треће мјесто Хрватска је била боља и освојила бронзу.

Иако су били апсолутни фаворити у дуелу са Јапанцима, рукометаши Русије тешком муком стигли до првог тријумфа на Свјетском првенству у Француској. У дербију првог кола, Македонија славила против Туниса.

Рукометаши Македоније уписали су први тријумф на Свјетском рукометном првенству, које се одржава у Француској.

Селекција коју с клупе предводи хрватски стручњак Лино Червар наступ на првенству свијета отворила је побједом у дербију против Туниса, који је након првих 30 минута имао гол предности. Ипак, на крилима сјајног Кирила Лазарова, који је постигао више од трећине македонских голова, чак 12, у наставку су стигли до преокрета и славља 34:30, иако је Тунис средином друго полувремена имао четири гола предности.

Тек у финишу меча Руси су успјели да сломе отпор жилавих Јапанаца. Иако изразити фаворити, Руски рукометаши намучили су се у првом полувремену, које су ријешили у своју корист 18:15. Добро су се Јапанци држали и у наставку, али су потпуно пали у финишу меча и дозволили "баћушкама" да славе убједљив тријумф, 39:29.

У вечерашња два меча, резултат након првих 30 минута био је идентичан. Норвежани су водили против Пољака 12:10, док је Исланд изненађујуће имао исту предност против Шпаније.

Ипак, Шпанци су у наставку "додали гас", постигли чак 17 голова, а ривала задржали на свега девет, па су на крају уписали сигурну побједу 27:21.

Норвежани су у другом полувремену успјели задржати предност. Других 30 минута окончано је без побједника, 10:10, па су Скандинавци славили у првом мечу на СП.

Група А - 1. коло:

Русија - Јапан 39:29 (18:15)
Пољска - Норвешка 20:22 (10:12)

Одиграно јуче:

Француска - Бразил 31:16 (17:7)

Група Б - 1. коло:

Словенија - Ангола 42:25 (22:13)
Македонија - Тунис 34:30 (13:14)
Шпанија - Исланд 27:20 (10:12)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар