Рос Брон не пореди „бабе и жабе“– Шумахер и Хамилтон само нису иста класа!

Творац златних дана Ферарија и Мерцедеса тврди да су Шумахер и Хамилтон неупоредиви због различитих шампионских ера у којима је једино Немац био тај који поставља и мења Ф1 стандарде.

Остали спортови 11.01.2017 | 08:45
Рос Брон не пореди „бабе и жабе“– Шумахер и Хамилтон само нису иста класа!
Шта се деси када новинарка помеша Шумија и Хамилтона, а затим постави незгодно питање Росу Брону, великану из славних дана Мерцедеса и Ферарија? Е, па ништа, јер легендарни руководилац не може ни да сања да би неко могао да пореди Михаела Шумахера и Луиса Хамилтона.

„То је тешко, јако тешко јер су у питању две различите ере! Михаел је на свом путу морао прво да изгради тим око себе. Он је прошао кроз један велики процес а Луис то једноставно није имао. Није то зато што Хамилтон није способан за тако нешто, већ због тога што за тим није било потребе. Он је пуно тога допринео Мерцедсу, али није затекао у тим таквом стању као што се то десило Михаелу Шумахеру“, рекао је Рос Брон и наставио да прича своју причу опчињену Шумахеровим ликом и делом.

„Шумахер је једноставно обожавао да се трка. Увек је користио прилику да се нађе у болиду, да се заврти по стази. Због тога га је било јако тешко засенити. Тај човек је сам себе мотивисао. Он је био један од оних возача којима је довољно да се појаве па да поставе властите стандарде. Мислим на домете у физичкој спреми, а умео је и да мотивише и тим. Када све то спојите онда добијете седмоструког шампиона“, рекао је о Михаелу Шумахеру Рос Брон, и да ли је потребно још нешто да додамо? Свакако не, јер свако мишљење је идивидуално, а коментари се сами намећу без тенденциозне приче у којој би морали да поредимо две збиља неупоредиве ере у развоју Формуле 1!

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар