Ros Bron ne poredi „babe i žabe“– Šumaher i Hamilton samo nisu ista klasa!

Tvorac zlatnih dana Ferarija i Mercedesa tvrdi da su Šumaher i Hamilton neuporedivi zbog različitih šampionskih era u kojima je jedino Nemac bio taj koji postavlja i menja F1 standarde.

Ostali sportovi 11.01.2017 | 08:45
Ros Bron ne poredi „babe i žabe“– Šumaher i Hamilton samo nisu ista klasa!
Šta se desi kada novinarka pomeša Šumija i Hamiltona, a zatim postavi nezgodno pitanje Rosu Bronu, velikanu iz slavnih dana Mercedesa i Ferarija? E, pa ništa, jer legendarni rukovodilac ne može ni da sanja da bi neko mogao da poredi Mihaela Šumahera i Luisa Hamiltona.

„To je teško, jako teško jer su u pitanju dve različite ere! Mihael je na svom putu morao prvo da izgradi tim oko sebe. On je prošao kroz jedan veliki proces a Luis to jednostavno nije imao. Nije to zato što Hamilton nije sposoban za tako nešto, već zbog toga što za tim nije bilo potrebe. On je puno toga doprineo Mercedsu, ali nije zatekao u tim takvom stanju kao što se to desilo Mihaelu Šumaheru“, rekao je Ros Bron i nastavio da priča svoju priču opčinjenu Šumaherovim likom i delom.

„Šumaher je jednostavno obožavao da se trka. Uvek je koristio priliku da se nađe u bolidu, da se zavrti po stazi. Zbog toga ga je bilo jako teško zaseniti. Taj čovek je sam sebe motivisao. On je bio jedan od onih vozača kojima je dovoljno da se pojave pa da postave vlastite standarde. Mislim na domete u fizičkoj spremi, a umeo je i da motiviše i tim. Kada sve to spojite onda dobijete sedmostrukog šampiona“, rekao je o Mihaelu Šumaheru Ros Bron, i da li je potrebno još nešto da dodamo? Svakako ne, jer svako mišljenje je idividualno, a komentari se sami nameću bez tendenciozne priče u kojoj bi morali da poredimo dve zbilja neuporedive ere u razvoju Formule 1!

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar