Дан РС већи од сваког појединца

Министар спољних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак изјавио је да не види ниједан разлог зашто би дошло до проблема због чињенице да је данас у Бањалуци била постојена почасна једница Оружаних снага БиХ на захтјев предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића.

Република Српска 08.01.2017 | 14:15
Дан РС већи од сваког појединца
Та једница је Иванићу предала рапорт, прије него што је он положио вијенац палим борцима РС у протеклом рату, након чега су се војници повукли. 

Црнадак је у изјави новинарима у Бањалуци рекао да пукови ОС БиХ, а у овом случају Трећи пјешадијски пук ОС БиХ, баштине традиције претходних војски.

Без њиховог присуства, казао је, није потпуно одавање почасти страдалим.

"Стога и не очекујем било какве проблеме у том смислу", рекао је Црнадак.

Црнадак је данас, у овиру активности обиљежавања 9.јануара „Дана РС“, положио вијенце палим борцима РС те на споменик припадницима НОР-а у Бањоалуци.

Истакао је да он долази из РС и у Савјету министара БиХ представља РС и сматра да је данас требао да ода почаст оним који су дали животе за РС.

"Данашњи дан се треба њима посветити, а не неким другим унутрашњим политичким темама. 'Дан РС' остаје и он је у срцима српског народа и биће већи и значајни од било којег појединца или странке", закључио је Црнадак.

Извор: СРНА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Првоборац

08.01.2017 15:17

Почаст треба одати, прије свега онима који су дали животе за Српску, али овом приликом признање треба одати и свим другим борцима-припадницима ВРС који су у данашње вријеме запостављени у сваком погледу од стране актуелне власти, док појединци из те власти себе неоправдано величају и кују у звијезде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

09.01.2017 09:14

Они који су је створили нису појединци,то су борци и то је народ који се сада пати у истој јер нема од цега зивјети....а ви господине и сви други који мозете лијепо зивјети радити и зарадити е ви славите јер сте ви појединци...

ОДГОВОРИТЕ