Dan RS veći od svakog pojedinca

Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak izjavio je da ne vidi nijedan razlog zašto bi došlo do problema zbog činjenice da je danas u Banjaluci bila postojena počasna jednica Oružanih snaga BiH na zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Republika Srpska 08.01.2017 | 14:15
Dan RS veći od svakog pojedinca
Ta jednica je Ivaniću predala raport, prije nego što je on položio vijenac palim borcima RS u proteklom ratu, nakon čega su se vojnici povukli. 

Crnadak je u izjavi novinarima u Banjaluci rekao da pukovi OS BiH, a u ovom slučaju Treći pješadijski puk OS BiH, baštine tradicije prethodnih vojski.

Bez njihovog prisustva, kazao je, nije potpuno odavanje počasti stradalim.

"Stoga i ne očekujem bilo kakve probleme u tom smislu", rekao je Crnadak.

Crnadak je danas, u oviru aktivnosti obilježavanja 9.januara „Dana RS“, položio vijence palim borcima RS te na spomenik pripadnicima NOR-a u Banjoaluci.

Istakao je da on dolazi iz RS i u Savjetu ministara BiH predstavlja RS i smatra da je danas trebao da oda počast onim koji su dali živote za RS.

"Današnji dan se treba njima posvetiti, a ne nekim drugim unutrašnjim političkim temama. 'Dan RS' ostaje i on je u srcima srpskog naroda i biće veći i značajni od bilo kojeg pojedinca ili stranke", zaključio je Crnadak.

Izvor: SRNA

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prvoborac

08.01.2017 15:17

Počast treba odati, prije svega onima koji su dali živote za Srpsku, ali ovom prilikom priznanje treba odati i svim drugim borcima-pripadnicima VRS koji su u današnje vrijeme zapostavljeni u svakom pogledu od strane aktuelne vlasti, dok pojedinci iz te vlasti sebe neopravdano veličaju i kuju u zvijezde.

ODGOVORITE
Name

Ko

09.01.2017 09:14

Oni koji su je stvorili nisu pojedinci,to su borci i to je narod koji se sada pati u istoj jer nema od cega zivjeti....a vi gospodine i svi drugi koji mozete lijepo zivjeti raditi i zaraditi e vi slavite jer ste vi pojedinci...

ODGOVORITE