Анализа: Радоњине рецке...

Преостале су само четири екипе Евролиге којима тренер Звезде није навукао капу преко очију и узвикнуо - рестрикција!

Кошарка 08.01.2017 | 23:45
Анализа: Радоњине рецке...
Први коментар свих у Црвеној звезди после великих победа, од Дејана Радоњића до Петра Ракићевића, пословично гласи - гледамо следећу утакмицу, ово морамо што пре да заборавимо. Дешавало се да разговарамо са играчима 10 мнута после, рецимо победе над ЦСКА, а да добијамо одговоре како им је већ тада у глави наредни меч у АБА лиги. Сигурно ће тако бити и после импресивног харања по Каунасу. Мозак им је тако "навијен", а за то је заслужан Дејан Радоњић.

Писало се о њему прво како је мајстор за утакмице против шпанских тимова против којих заиста има добар скор, али када се мало загребе - заправо су преостале само четири екипе из актуелне поставке најјачег европског такмичења којима Радоњић није навукао капу преко очију и узвикнуо - рестрикција.

То су Дарушафака, Олимпијакос, Уникс и Фенербахче.

Одмах у очи упада да је Радоњић добијао Уникс у Еврокупу и то два пута (по једном 2013. и 2014. године). Ипак, у до сада једином окршају у Евролиги ове сезоне Уникс је био бољи и то у веома неизвесној завршници где је Звезда имала скоро све у својим рукама, али је славље тројком покварио Кит Ленгфорд.

Против Дарушафаке Звезда је играла три меча у Евролиги (два пута прошле сезоне) и сва три изгубила. Последњи на премијери ове сезоне. Деловало је тада да је то добро, да је добро што се игра против тима Дејвида Блата који тада још није био уигран, али с ове тачке делује да је среће имала Дарушафака. Извукла је тесну победу у Београду, на месту одакле ни највећи ове сезоне нису изашли с осмехом на брку.

Са Олимпијакосом је увек тешко играти јер је то тим који је невероватно дисциплинован, игра фантастичну одбрану, а увек се ту увуче и онај фактор “братског” који помало ублажи набој, мада је тешко порећи чињеницу да је клуб из Пиреја имао, а има и сада, поименце квалитетнији тим. Прилика за рушење Олимпијакоса биће 22. марта у Београду.

До тада, већ 12. јануара у госте стиже Фенербахче. Турци не леже Звезди, па не леже, и зато се дуго чека та рецка. А поштени да будемо - па то је вицешампион Европе, са најбољим европским тренером свих времена. Фенербахче никоме не лежи. Ипак, у овом моменту, после великих скалпова, није ни Звезда екипа којој противници с раширеним рукама иду у сусрет. Знају у редовима турског шампиона шта их чека, поготово у овом моментуму када Звезда меље све пред собом. Биће то, за пет дана, веома добар сусрет.

Такође, треба истаћи и податак да Звезда није савладала Фенербахче још од 1999. године.

Радоњић и Црвена звезда су ове сезоне на “зид трофеја” додали имена од којих се јежи кожа. Првака Европе ЦСКА (први пут у историји). Барселону (први  пут у историји). Жалгирис. Олимпију Милано (први пут) и Бросе (у Бамбергу).

Пет имена која до сада нису бивала "прецртана", али ове сезоне јесу. Чаробна сезона…Већ сада.

После 16 кола Звезда има 8-8 и налази се на 7. месту на табели, а исти скор имају и Дарушафака, односно Анадолу Ефес. Топ 8 из кола у коло делује све реалније. Али далек је још пут до раја.

Чекајући следећу рецку…

Извор: моззартспорт

Фото: МН пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

уг

09.01.2017 07:01

Свака част момцима за последњих пар утакмица . Милина не било гледати . Са сећом наставите даље .

ОДГОВОРИТЕ