"Побуњеници" иза себе оставили масовне гробнице

Масовна гробница у којој су пронађена тела људи који су прошли “брутална мучења” пронађена је у Алепу, саопштило је руско Министарство иностраних послова.

Свијет 27.12.2016 | 07:55
"Побуњеници" иза себе оставили масовне гробнице
Како наводе, масовна гробница је пронађена у делу Алепа који је био под контролом побуњеника.

Портпарол министарства мајор-генерал Игор Конашенков изјавио је да су многим жртвама недостајали делови тела, као и да већина има ране од метка на глави, пише “Раша тудеј”.

"Крај велике хуманитарне операције руског Центра за помирење у Алепу ће уништити многе митове којима су западни политичари хранили свет. Резултати истраге у деловима Алепа који су напустили такозвани припадници опозиције ће многе шокирати" рекао је Конашенков.

Осим тога, речно је и да у тим деловима Алепа у којима је пронађена масовна гробница има и много минираних улица, улаза у зграде, као и то да су и дечје играчке постале замке са бомбама.

У једној малој области пронађена су три тенка, два топа, три бацача ракета и бројни минобацачи. Неколико великих складишта било је пуно муницијом и намирницама, истакао је Конашенков.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Комшо

27.12.2016 08:14

Додик и Срби су криви и за ово,оне брадоње су невине,док ре обуставила истрага у Бакировом "праведном" суду у федерацији

ОДГОВОРИТЕ