"Pobunjenici" iza sebe ostavili masovne grobnice

Masovna grobnica u kojoj su pronađena tela ljudi koji su prošli “brutalna mučenja” pronađena je u Alepu, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Svijet 27.12.2016 | 07:55
"Pobunjenici" iza sebe ostavili masovne grobnice
Kako navode, masovna grobnica je pronađena u delu Alepa koji je bio pod kontrolom pobunjenika.

Portparol ministarstva major-general Igor Konašenkov izjavio je da su mnogim žrtvama nedostajali delovi tela, kao i da većina ima rane od metka na glavi, piše “Raša tudej”.

"Kraj velike humanitarne operacije ruskog Centra za pomirenje u Alepu će uništiti mnoge mitove kojima su zapadni političari hranili svet. Rezultati istrage u delovima Alepa koji su napustili takozvani pripadnici opozicije će mnoge šokirati" rekao je Konašenkov.

Osim toga, rečno je i da u tim delovima Alepa u kojima je pronađena masovna grobnica ima i mnogo miniranih ulica, ulaza u zgrade, kao i to da su i dečje igračke postale zamke sa bombama.

U jednoj maloj oblasti pronađena su tri tenka, dva topa, tri bacača raketa i brojni minobacači. Nekoliko velikih skladišta bilo je puno municijom i namirnicama, istakao je Konašenkov.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Комшо

27.12.2016 08:14

Додик и Срби су криви и за ово,оне брадоње су невине,док ре обуставила истрага у Бакировом "праведном" суду у федерацији

ODGOVORITE