Кецмановић: Када је све против Новака…

Најбољи јуниор света Миомир Кецмановић рекао је да му је циљ у следећој сезони да уђе међу 300 најбољих играча на АТП листи.

Тенис 26.12.2016 | 21:45
Кецмановић: Када је све против Новака…
Кецмановић је одиграо фантастично у другој половини 2016, освојио је престижне турнире и завршио на првој позицији јуниорске листе.

"Циљ ми је да освојим фјучерс и да стигнем у топ 300. То ће бити циљ за следећу годину и мислим да је остварим, а ако будем играо као у другом делу сезоне, могу можда и више да напредујем", рекао је Кецмановић.

Миомирова судбина подсећа помало на каријере Александра Зверева и Тејлора Фрица, који су се врло брзо пробили међу 50 најбољих тенисера на планети.

"Ти момци играју веома добро и веома је тешко учинити оно што су они учиили. Свако има свој пут, ја се концентришем само на следећу сезону, покушаћу да дам све од себе, играћу без притиска и видећемо колико могу да догурам".

Његов идол је најбољи спортиста Србије Новак Ђоковић са којим је имао прилику да сарађује у Дејвис куп репрезентацији.

"Обожавам начин на који игра, његов стил. Дивим се његовој менталној снази – када је све против њега, он увек пронађе додатну енергију да победи и докаже да је најбољи", закључио је Кецмановић.

Родитељима није свеједно

Момак из Београда је почео да тренира тенис са шест година, највише захваљујући баки и деки са Златибора, који су га одвели на терен. Већ са 14 година преселио се на Флориду где тренира у престижној ИМГ академији, али то родитељима није лако пало.

"Не мислим да су били срећни што сам отишао тако млад, али они знају да имам прилику и да могу да постам добар тенисер".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар