Kecmanović: Kada je sve protiv Novaka…

Najbolji junior sveta Miomir Kecmanović rekao je da mu je cilj u sledećoj sezoni da uđe među 300 najboljih igrača na ATP listi.

Tenis 26.12.2016 | 21:45
Kecmanović: Kada je sve protiv Novaka…
Kecmanović je odigrao fantastično u drugoj polovini 2016, osvojio je prestižne turnire i završio na prvoj poziciji juniorske liste.

"Cilj mi je da osvojim fjučers i da stignem u top 300. To će biti cilj za sledeću godinu i mislim da je ostvarim, a ako budem igrao kao u drugom delu sezone, mogu možda i više da napredujem", rekao je Kecmanović.

Miomirova sudbina podseća pomalo na karijere Aleksandra Zvereva i Tejlora Frica, koji su se vrlo brzo probili među 50 najboljih tenisera na planeti.

"Ti momci igraju veoma dobro i veoma je teško učiniti ono što su oni učiili. Svako ima svoj put, ja se koncentrišem samo na sledeću sezonu, pokušaću da dam sve od sebe, igraću bez pritiska i videćemo koliko mogu da doguram".

Njegov idol je najbolji sportista Srbije Novak Đoković sa kojim je imao priliku da sarađuje u Dejvis kup reprezentaciji.

"Obožavam način na koji igra, njegov stil. Divim se njegovoj mentalnoj snazi – kada je sve protiv njega, on uvek pronađe dodatnu energiju da pobedi i dokaže da je najbolji", zaključio je Kecmanović.

Roditeljima nije svejedno

Momak iz Beograda je počeo da trenira tenis sa šest godina, najviše zahvaljujući baki i deki sa Zlatibora, koji su ga odveli na teren. Već sa 14 godina preselio se na Floridu gde trenira u prestižnoj IMG akademiji, ali to roditeljima nije lako palo.

"Ne mislim da su bili srećni što sam otišao tako mlad, ali oni znaju da imam priliku i da mogu da postam dobar teniser".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar