Чича Боба и чича Жиле иду у пензију

Нажалост, крај је, али ХВАЛА! Живко Гоцић и Слободан Боба Никић одиграли опроштајну утакмицу за репрезентацију Србије. Спектакл на "Ташмајдану" памтиће се дуго. Бобине "маказице", Никић и Гоцић отишли у легенду!

Остали спортови 23.12.2016 | 19:45
Чича Боба и чича Жиле иду у пензију
55!

То је број медаља које су за 18 година репрезентативне каријере освијили Живко Гоцић и Слободан Никић. Ту је још много клупских трофеја, али ови освојени са "делфинима" данас су подвучени.

Златом у Рију, на Олимпијским играма прошлог лета, тандем сјајних ватерполиста Србије одлучио је да заокружи бриљанту, непоновљиву репрезентативну каријеру.

Нажалост, дошао је дан опроштаја - Жиле и Боба одлучили су да кажу збогом "делфинима".

На крцатом пливалишту "Ташмајдан" приређен је спектакл који ће се дуго памтити. Олимпијски, светски и европски прваци играли су против Тима света, а преко 2.000 навијача дошло је да испрати одлазак најтрофејнијих ватерполиста.



Пред крај ревиалне утакмице, уз звуке чувене песме "Wе Аре Тхе Цхампионс", са сузама у очима, последњи пут Гоцић и Никић су напустили базен као репрезентативци Србије. Овације су биле неописиве.

"Ово ми је један од најсрећнијих дана у животу. Свима хвала од срца. Хвала саиграчима, без њих ништа од овога не би било. Желим да репрезентација настави да ниже ове резултате", рекао је Боба Никић после опроштаја.

А испратили су их многи бивши асови спорта, глумишта, музике...

Игор Милановић, Александар ћирић, Данило Икодиновиц, Југослав Васович, Вања Удовичић, глумци Зоран Цвијановић, Александар Радојичић, Андрија Милошевић, Дејан Станковић, Предраг Даниловић са ћерком Олгом и многи други стигли су у један од два београдска храма ватерпола.

Гоцић и Никић су у последњој утакмици за Србију заокружили изузетне каријере током којих су освојили све што се може освојити, победом над Тимом света.

Пред пуним трибинама у ’храму ватерпола’, на којима су се нашли многе познате личности из света спорта и културе, виђена је фантастична утакмица која је обиловала погоцима и атрактивним потезима.

Ватерполисти су се добро забављали, а кулминација је стигла крајем првог полувремена, када је Боба постигао гол маказицама са пет метара. Најтрофејнији српски играч свих времена извео је петерац тако што је себи набацио лопту и акробатским волеј ударцем ногом је закуцао под пречку противничког гола.

Капитен Живко Гоцић, који је заједно са Никићем изашао неколико минута пре краја, тешко је нашао речи да опише како се осећа.

"Нисам паметан шта да кажем у оваквим тренуцима. Хвала свима од срца. Хвала овим предивним момцима, нашој браћи, који су нам помогли да дођемо до ових успеха. То су сјајни момци. Хвала Ватерполо савезу Србије, стручном штабу, светском тиму и свима који су нам помогли. Пуно ми је срце", додао је Гоцић.



А, ево шта су они рекли за Жилета и Бобу.

Зоран Цвијановић

"Сасвим сигурно, ова генерација је заслужила да се о њима направи филм. Код њих на тренинзима се се ћути и ради, имао сам прилику да доживим то. Ови момци су дивни људи, купају се два пута дневно."

Александар Радојичић

"Од када знам за себе ови момци су златни ватерполисти и надам се да ће још много година бити то."

Андрија Милошевић

"Хвала за све. Хвала и публици. Погледајте колико их је, то много говори. Једва чекам да пијем с њима вечерас."



Предраг Даниловић

"Ови момци су пре свега фатнастични људи и велики спортисти. Ми кошаркаши и ватерполисти већ деценијима узимамо пелцер једни од других. Желим им у будућности све најлепше."

Дејан Станковић

"Немам речи, Боба би могао да проба фудбал. Велика је част што могу на овај начин да се захвалим ватерполистима. Обрадовали су нас много и знам да ће са Декијем то наставити да раде."

Вања Удовичић

"Ово је најмање што су ови шампиони заслужили. Жиле и Бобо, волим вас и драго ми је што сам са вама успео да кроз каријеру делим добро и лоше."

Данило Икодиновић

"Први пут када сам их видео Жиле је био мрвица, а и Боба. Изразсли су у сјајне играче и још боље људе", рекао је Данило Икодиновић.

Актуелним европским, светским и олимпијским шампионима, који су последњи пут играли у идентичном саставу као на Играма у Рију, супротставио се тим света, који је са клупе као тренер предводиоВјекослав Кобешћактренер европског првака, дубровачког Југа.

Опроштај Живка Гоцића и Слободана Никића од репрезентације увеличале су светске ватерполо звезде попут:Христос Афрудакис(Грчка),Александар Ивовић,Предраг Јокић,Милош Шћепановић(Црна Гора),Марко Аврамовић,Слободан Соро(Бразил),Пауло Обрадовић,Лука Лончар(Хрватска),Денеш Варга,Даниел Варга,Габор Киш,Норберт Мадараш(Мађарска) иЛукаш Семан(Словачка).

Резултат? Ма, кога то занима... 14:12. Зна се за кога :)

Живко Гоцић

Рођен: 22. августа 1982.
Место рођења: Београд
Клубови: Партизан, Ниш, Ортиђија, Динамо Моксва, Партизан, Латина, Солнок.

Боба Никић

Рођен: 25. јануара 1983.
Место рођења: Зрењанин
Клубови: Партизан, Ниш, Јадран ХН, Олимпијакос, Про Реко, Камољи, Галатасарај, ОСЦ Будимпешта.

Осим опроштаја, манифестација "Дани ватерпола" била је прилика да се презентује екипа која је освојила први златну олимпијску медаљу за Србију.

Тим света предводио је тренер Вјекослав Кобешћак, а играли су Христос Афрудакис (Грчка), Александар Ивовић, Предраг Јокић, Милош Шћепановић (Црна Гора), Марко Аврамовић, Слободан Соро (Србија), Пауло Обрадовић, Лука Лончар (Хрватска), Денеш Варга, Даниел Варга, Габор Киш, Норберт Мадараш (Мађарска) и Лукаш Семан (Словачка). Уместо најављеног Млађана Јановића који је спречен и неће моћи да дође у Београд у тим света уврштени су Гиљермо Молина (Шпанија) и Пијетро Фиљоли (Италија).

Сав приход од утакмице ишао је за помоћ петогодишњем дечаку Андреју Петровићу који болује од церебралне парализе.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РАДЕ

23.12.2016 20:28

НИКИЋ ЈЕ НАЈТРОФЕЈНИЈИ НА СВЕТУ А НЕ САМО У СРБИЈИ..А ЈЕДИНИ ВАТЕРПОЛО ХРАМ И ШКОЛА ВАТЕРПОЛА У СВЕТСКИМ РАЗМЕРАМА ЈЕ ПАРТИЗАНОВА БАЊИЦА ИЗ КОЈЕ СУ НИКЛИ И БОБА И ЖИЛЕ И ФИЋА И ВАЊА И МИЛАН И СТЕФАН... И МНОГИ ДРУГИ

ОДГОВОРИТЕ