Čiča Boba i čiča Žile idu u penziju

Nažalost, kraj je, ali HVALA! Živko Gocić i Slobodan Boba Nikić odigrali oproštajnu utakmicu za reprezentaciju Srbije. Spektakl na "Tašmajdanu" pamtiće se dugo. Bobine "makazice", Nikić i Gocić otišli u legendu!

Ostali sportovi 23.12.2016 | 19:45
Čiča Boba i čiča Žile idu u penziju
55!

To je broj medalja koje su za 18 godina reprezentativne karijere osvijili Živko Gocić i Slobodan Nikić. Tu je još mnogo klupskih trofeja, ali ovi osvojeni sa "delfinima" danas su podvučeni.

Zlatom u Riju, na Olimpijskim igrama prošlog leta, tandem sjajnih vaterpolista Srbije odlučio je da zaokruži briljantu, neponovljivu reprezentativnu karijeru.

Nažalost, došao je dan oproštaja - Žile i Boba odlučili su da kažu zbogom "delfinima".

Na krcatom plivalištu "Tašmajdan" priređen je spektakl koji će se dugo pamtiti. Olimpijski, svetski i evropski prvaci igrali su protiv Tima sveta, a preko 2.000 navijača došlo je da isprati odlazak najtrofejnijih vaterpolista.



Pred kraj revialne utakmice, uz zvuke čuvene pesme "We Are The Champions", sa suzama u očima, poslednji put Gocić i Nikić su napustili bazen kao reprezentativci Srbije. Ovacije su bile neopisive.

"Ovo mi je jedan od najsrećnijih dana u životu. Svima hvala od srca. Hvala saigračima, bez njih ništa od ovoga ne bi bilo. Želim da reprezentacija nastavi da niže ove rezultate", rekao je Boba Nikić posle oproštaja.

A ispratili su ih mnogi bivši asovi sporta, glumišta, muzike...

Igor Milanović, Aleksandar ćirić, Danilo Ikodinovic, Jugoslav Vasovič, Vanja Udovičić, glumci Zoran Cvijanović, Aleksandar Radojičić, Andrija Milošević, Dejan Stanković, Predrag Danilović sa ćerkom Olgom i mnogi drugi stigli su u jedan od dva beogradska hrama vaterpola.

Gocić i Nikić su u poslednjoj utakmici za Srbiju zaokružili izuzetne karijere tokom kojih su osvojili sve što se može osvojiti, pobedom nad Timom sveta.

Pred punim tribinama u ’hramu vaterpola’, na kojima su se našli mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta i kulture, viđena je fantastična utakmica koja je obilovala pogocima i atraktivnim potezima.

Vaterpolisti su se dobro zabavljali, a kulminacija je stigla krajem prvog poluvremena, kada je Boba postigao gol makazicama sa pet metara. Najtrofejniji srpski igrač svih vremena izveo je peterac tako što je sebi nabacio loptu i akrobatskim volej udarcem nogom je zakucao pod prečku protivničkog gola.

Kapiten Živko Gocić, koji je zajedno sa Nikićem izašao nekoliko minuta pre kraja, teško je našao reči da opiše kako se oseća.

"Nisam pametan šta da kažem u ovakvim trenucima. Hvala svima od srca. Hvala ovim predivnim momcima, našoj braći, koji su nam pomogli da dođemo do ovih uspeha. To su sjajni momci. Hvala Vaterpolo savezu Srbije, stručnom štabu, svetskom timu i svima koji su nam pomogli. Puno mi je srce", dodao je Gocić.



A, evo šta su oni rekli za Žileta i Bobu.

Zoran Cvijanović

"Sasvim sigurno, ova generacija je zaslužila da se o njima napravi film. Kod njih na treninzima se se ćuti i radi, imao sam priliku da doživim to. Ovi momci su divni ljudi, kupaju se dva puta dnevno."

Aleksandar Radojičić

"Od kada znam za sebe ovi momci su zlatni vaterpolisti i nadam se da će još mnogo godina biti to."

Andrija Milošević

"Hvala za sve. Hvala i publici. Pogledajte koliko ih je, to mnogo govori. Jedva čekam da pijem s njima večeras."



Predrag Danilović

"Ovi momci su pre svega fatnastični ljudi i veliki sportisti. Mi košarkaši i vaterpolisti već decenijima uzimamo pelcer jedni od drugih. Želim im u budućnosti sve najlepše."

Dejan Stanković

"Nemam reči, Boba bi mogao da proba fudbal. Velika je čast što mogu na ovaj način da se zahvalim vaterpolistima. Obradovali su nas mnogo i znam da će sa Dekijem to nastaviti da rade."

Vanja Udovičić

"Ovo je najmanje što su ovi šampioni zaslužili. Žile i Bobo, volim vas i drago mi je što sam sa vama uspeo da kroz karijeru delim dobro i loše."

Danilo Ikodinović

"Prvi put kada sam ih video Žile je bio mrvica, a i Boba. Izrazsli su u sjajne igrače i još bolje ljude", rekao je Danilo Ikodinović.

Aktuelnim evropskim, svetskim i olimpijskim šampionima, koji su poslednji put igrali u identičnom sastavu kao na Igrama u Riju, suprotstavio se tim sveta, koji je sa klupe kao trener predvodioVjekoslav Kobešćaktrener evropskog prvaka, dubrovačkog Juga.

Oproštaj Živka Gocića i Slobodana Nikića od reprezentacije uveličale su svetske vaterpolo zvezde poput:Hristos Afrudakis(Grčka),Aleksandar Ivović,Predrag Jokić,Miloš Šćepanović(Crna Gora),Marko Avramović,Slobodan Soro(Brazil),Paulo Obradović,Luka Lončar(Hrvatska),Deneš Varga,Daniel Varga,Gabor Kiš,Norbert Madaraš(Mađarska) iLukaš Seman(Slovačka).

Rezultat? Ma, koga to zanima... 14:12. Zna se za koga :)

Živko Gocić

Rođen: 22. avgusta 1982.
Mesto rođenja: Beograd
Klubovi: Partizan, Niš, Ortiđija, Dinamo Moksva, Partizan, Latina, Solnok.

Boba Nikić

Rođen: 25. januara 1983.
Mesto rođenja: Zrenjanin
Klubovi: Partizan, Niš, Jadran HN, Olimpijakos, Pro Reko, Kamolji, Galatasaraj, OSC Budimpešta.

Osim oproštaja, manifestacija "Dani vaterpola" bila je prilika da se prezentuje ekipa koja je osvojila prvi zlatnu olimpijsku medalju za Srbiju.

Tim sveta predvodio je trener Vjekoslav Kobešćak, a igrali su Hristos Afrudakis (Grčka), Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović (Crna Gora), Marko Avramović, Slobodan Soro (Srbija), Paulo Obradović, Luka Lončar (Hrvatska), Deneš Varga, Daniel Varga, Gabor Kiš, Norbert Madaraš (Mađarska) i Lukaš Seman (Slovačka). Umesto najavljenog Mlađana Janovića koji je sprečen i neće moći da dođe u Beograd u tim sveta uvršteni su Giljermo Molina (Španija) i Pijetro Filjoli (Italija).

Sav prihod od utakmice išao je za pomoć petogodišnjem dečaku Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

РАДЕ

23.12.2016 20:28

НИКИЋ ЈЕ НАЈТРОФЕЈНИЈИ НА СВЕТУ А НЕ САМО У СРБИЈИ..А ЈЕДИНИ ВАТЕРПОЛО ХРАМ И ШКОЛА ВАТЕРПОЛА У СВЕТСКИМ РАЗМЕРАМА ЈЕ ПАРТИЗАНОВА БАЊИЦА ИЗ КОЈЕ СУ НИКЛИ И БОБА И ЖИЛЕ И ФИЋА И ВАЊА И МИЛАН И СТЕФАН... И МНОГИ ДРУГИ

ODGOVORITE