Уцењена глава: Или титула, или шут карта за Фетела!

Серђо Маркјоне прети разлазом Ферарија и Себастијана Фетела, а услови су опаки по Немца!

Остали спортови 23.12.2016 | 21:45
Уцењена глава: Или титула, или шут карта за Фетела!
Била једном једна Формула 1... Да, била али је свакако више бити неће, бар не онакве каква је била за живота Ајртона Сене, да не причамо о Лаудиним данима, или историјском периоду у ком је Хуан Мануел Фанђо постављао темеље за све потоње асове! Чему оволики увод? Е, па само из једног разлога, јер дође време да се и Себастијану Фетелу припрети како му уговор наредне сезоне неће бити продужен.

„ О Фетелу, па тренутно нема смисла сада причамо о наставку сарадње. Засад морамо само да му дамо победнички болид, у супротном је прича о његовој будућности без основа. Знамо да Фетел жели да освоји титулу са Фераријем. Да ли ми можемо то да гарантујемо? Заузврат, мора да вози концентрисано, без нервозе, мора да се смири“, рекао је Серђо Маркјоне, шеф Скудерије.

Конкретно, Себастијан Фетелу је уцењена „глава“. Када шеф каже да хоће титулу то значи да Немац треба и да је освоји, јер у супротном нема ништа од прудужетка уговора. То је заправо рекао Маркјоне, и ту наш уводник добија смисао. Такве уцене нису биле умесне, једноставно се нису дешавале осамдесетих или седамдесетих година 20. века. Тада је најбржи циркус био мање еконмски сурово спортско борилиште.

„Имамо двојицу светских шампиона и на нама је да им дамо победнички болид. Онда ћемо видети шта ће се с њима десити“, суров је Маркјоне када унапред говори о перспективама за наредни прелазни рок, као да се већ нема довољно буре око места Нико Розберга у Мерцедесу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар