Ucenjena glava: Ili titula, ili šut karta za Fetela!

Serđo Markjone preti razlazom Ferarija i Sebastijana Fetela, a uslovi su opaki po Nemca!

Ostali sportovi 23.12.2016 | 21:45
Ucenjena glava: Ili titula, ili šut karta za Fetela!
Bila jednom jedna Formula 1... Da, bila ali je svakako više biti neće, bar ne onakve kakva je bila za života Ajrtona Sene, da ne pričamo o Laudinim danima, ili istorijskom periodu u kom je Huan Manuel Fanđo postavljao temelje za sve potonje asove! Čemu ovoliki uvod? E, pa samo iz jednog razloga, jer dođe vreme da se i Sebastijanu Fetelu pripreti kako mu ugovor naredne sezone neće biti produžen.

„ O Fetelu, pa trenutno nema smisla sada pričamo o nastavku saradnje. Zasad moramo samo da mu damo pobednički bolid, u suprotnom je priča o njegovoj budućnosti bez osnova. Znamo da Fetel želi da osvoji titulu sa Ferarijem. Da li mi možemo to da garantujemo? Zauzvrat, mora da vozi koncentrisano, bez nervoze, mora da se smiri“, rekao je Serđo Markjone, šef Skuderije.

Konkretno, Sebastijan Fetelu je ucenjena „glava“. Kada šef kaže da hoće titulu to znači da Nemac treba i da je osvoji, jer u suprotnom nema ništa od prudužetka ugovora. To je zapravo rekao Markjone, i tu naš uvodnik dobija smisao. Takve ucene nisu bile umesne, jednostavno se nisu dešavale osamdesetih ili sedamdesetih godina 20. veka. Tada je najbrži cirkus bio manje ekonmski surovo sportsko borilište.

„Imamo dvojicu svetskih šampiona i na nama je da im damo pobednički bolid. Onda ćemo videti šta će se s njima desiti“, surov je Markjone kada unapred govori o perspektivama za naredni prelazni rok, kao da se već nema dovoljno bure oko mesta Niko Rozberga u Mercedesu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar