Расписана потјерница за Делимустафићем

Кантонални суд у Сарајеву наредио је расписивање интерне и међународне потјернице за Алијом Делимустафићем и Јусуфом Шкријељом, који су у бјекству, након што им је притвор продужен за два мјесеца.

Босна и Херцеговина 21.12.2016 | 10:10
Расписана потјерница за Делимустафићем
Тужилаштво Кантона Сарајево упутило је приједлог за расписивање потјерница Кантоналном суду након што је обавијештено да Судска полиција није пронашла осумњичене на њиховим адресама.

Тужилаштво Кантона Сарајево је управо од овога страховало, наводећи како би Шкријељ и Делимустафић могли побјећи уколико их Кантонални суд ослободи, што се раније овога мјесеца и десило, преноси портал "Кликс".

Делимустафић и Шкријељ били су ухапшени у оквиру акције "Правда", а одлуку о пуштању на слободу донијело је Вијеће Кантоналног суда, којим је предсједавала судија Адиса Захирагић, а чланови су били Мухидин Хајдаревић и Брацо Ступар.

Тужилаштво Кантона Сарајево се на ову одлуку жалило Врховном суду Федерације БиХ који је уважио жалбу и поступак је враћен Кантоналном суду Сарајево на поновно одлучивање.

На рочиштима у Суду раније је појашњено да Алија Делимустафић нема двојно држављанство и да је само држављанин БиХ.

Међутим, док је боравио у Хрватској користио је име Илија Мустафић, а у тренутку хапшења код њега је пронађена лична карта с другим подацима о имену и презимену.

Када је ријеч о Јусуфу Шкријељу, тужиоци су раније навели да посједује и држављанство Белгије, те да би у случају пуштања на слободу могао побјећи из БиХ и на тај начин угрозити наставак истраге, као и утицати на свједоке.

Притвор за два мјесеца јуче је продужен и осумњиченима Лејли Церић и Суади Хаџић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дуле

21.12.2016 10:28

хахахахахахахахаха,ово је вец постала права спрдња,ја циркуса опа опа гангам стајл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контрапункт

21.12.2016 11:38

Не бих се слозио кад је у питању обо тузиластво. То је једино тузиластво у цијелој БиХ које покусава да ради свој посао како треба, не лове кокосаре него крупне рибе. Ударили су на организовани криминал. Надајмо се да це се и остала тузиластва угледати на њих. И да це судови конацно поцети радити како треба.