Делимустафић поново мора у притвор

Кантонални суд у Сарајеву продужио је притвор за два мјесеца бившем министру унутрашњих послова такозване Републике БиХ Алији Делимустафићу, те Јусуфу Шкријељу, Суади Хаџић и Лејли Церић, ухапшенима у акцији "Правда".

Босна и Херцеговина 20.12.2016 | 13:50
Делимустафић поново мора у притвор
Кантонално тужилаштво сумњичи Делимустафића и остале за припадност организованој криминалној групи која је незаконито књижила и вршила купопродају некретнина на подручју Кантона Сарајево.

Вијеће Кантоналног суда недавно је за ове четири особе укинуло притвор, у којем су били од почетка новембра када су полицијске агенције почеле реализацију акције "Правда".

Тужилаштво је тада затражило да притвор буде продужен за два мјесеца, али је Кантонални суд одбио тај приједлог и осумњичене пустио на слободу.

Врховни суд Федерације БиХ уважио је жалбу Тужилаштва, те предмет вратио на поновно одлучивање Кантоналном суду, који је осумњиченима продужио притвор, преноси Бирн.

Осим Делимустафића, у овој акцији ухапшено је 19 лица. Према наводима Тужилаштва, истрага за ова дјела води се против више десетина људи.

Кантонални суд раније је продужио притвор Изету Мусићу, Алијином брату Мирсаду Делимустафићу и Зорану Лончару за два мјесеца, док је за бившим судијом сарајевског Општинског суда Лејлом Фазлагић расписана потјерница.

Тужилаштво је недавно упутило предложило Министарству правде БиХ да упуте Хрватској замолницу за изручењем Фазлагићеве.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Докле

20.12.2016 13:15

Док год буде у игри прање страног новца путем стамбене изградње, бице домацих криминалаца који це се тиме бавити. Главну улогу у томе имају банке преко којих се пере тај новац. Полиција, тузиластва и судови се праве блентави. Све је унистено тако да су постали овисници о том прлхавом новцу и тој работи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голубови

20.12.2016 19:05

Спрдња од правосудј......пустили га да побјегне и сад ко фол поново притвор ....нико није луд тузиоца одмах ухапсити и осудити....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елдорадо

21.12.2016 09:35

Хоце ици це ал кад га ухвате и пронадју а до тада махање ласта ла виста бејби..

ОДГОВОРИТЕ