Delimustafić ponovo mora u pritvor

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za dva mjeseca bivšem ministru unutrašnjih poslova takozvane Republike BiH Aliji Delimustafiću, te Jusufu Škrijelju, Suadi Hadžić i Lejli Cerić, uhapšenima u akciji "Pravda".

Bosna i Hercegovina 20.12.2016 | 13:50
Delimustafić ponovo mora u pritvor
Kantonalno tužilaštvo sumnjiči Delimustafića i ostale za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi koja je nezakonito knjižila i vršila kupoprodaju nekretnina na području Kantona Sarajevo.

Vijeće Kantonalnog suda nedavno je za ove četiri osobe ukinulo pritvor, u kojem su bili od početka novembra kada su policijske agencije počele realizaciju akcije "Pravda".

Tužilaštvo je tada zatražilo da pritvor bude produžen za dva mjeseca, ali je Kantonalni sud odbio taj prijedlog i osumnjičene pustio na slobodu.

Vrhovni sud Federacije BiH uvažio je žalbu Tužilaštva, te predmet vratio na ponovno odlučivanje Kantonalnom sudu, koji je osumnjičenima produžio pritvor, prenosi Birn.

Osim Delimustafića, u ovoj akciji uhapšeno je 19 lica. Prema navodima Tužilaštva, istraga za ova djela vodi se protiv više desetina ljudi.

Kantonalni sud ranije je produžio pritvor Izetu Musiću, Alijinom bratu Mirsadu Delimustafiću i Zoranu Lončaru za dva mjeseca, dok je za bivšim sudijom sarajevskog Opštinskog suda Lejlom Fazlagić raspisana potjernica.

Tužilaštvo je nedavno uputilo predložilo Ministarstvu pravde BiH da upute Hrvatskoj zamolnicu za izručenjem Fazlagićeve.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dokle

20.12.2016 13:15

Dok god bude u igri pranje stranog novca putem stambene izgradnje, bice domacih kriminalaca koji ce se time baviti. Glavnu ulogu u tome imaju banke preko kojih se pere taj novac. Policija, tuzilastva i sudovi se prave blentavi. Sve je unisteno tako da su postali ovisnici o tom prlhavom novcu i toj raboti.

ODGOVORITE
Name

Golubovi

20.12.2016 19:05

Sprdnja od pravosudj......pustili ga da pobjegne i sad ko fol ponovo pritvor ....niko nije lud tuzioca odmah uhapsiti i osuditi....

ODGOVORITE
Name

Eldorado

21.12.2016 09:35

Hoce ici ce al kad ga uhvate i pronadju a do tada mahanje lasta la vista bejbi..

ODGOVORITE