Жива: Регионалну лигу неће само "ловци у мутном"!

Српски тренер Милан Живадиновић сматра да је заједничка лига једини спас за клубове са ових простора и да је не желе само "челници муљатори који тада не би могли да се баве малверзацијама са продајом играча".

Фудбал 20.12.2016 | 10:00
Жива: Регионалну лигу неће само "ловци у мутном"!
О Регионалној фудбалској лиги много се прича у последње време. И Милан Живадиновић, српски тренер, подржава формирање заједничког такмичења бивших република СФРЈ и истиче да је то једини спас за фудбал са ових простора.

Он истиче да организовање такве лиге не одговара само челницима клубова, који се у фудбалском муљу најбоље сналазе.

"Све сем формирања такве лиге значи пропаст за фудбал на овим просторима. Погледајте какве резултате постижемо у Европи, добијају нас неки Азербејџанци, Авганистанци, ништа више не значимо у европским оквирима. Али очигледно да људима који воде клубове на овим просторима није то у интересу, јер не би могли да тада да се баве малверзацијама са продајом играче и стављају паре у своје џепове", изјавио је за "Курир" Живадиновић.

"Погледајте колики су дугови клубова, и њихове минусе плаћа држава, односно ми. А челници клубова заједно са менаџерима продају играче, праве дилове, и тако се ради годинама. Ако се не буде формирала балканска лига, то ће бити пропаст за клубове, и даље ћемо бити на маргинама европског фудбала".

Многи сматрају да би проблем за такву лигу могла да буде безбедност, али Живадиновић напомиње да је то само изговор и да је проблема било и у време бивше Југославије, кад се играла заједничка лига.

"Безбедност је на првом месту, али сигуран сам да тај проблем може да се реши. У којој лиги Европе нема проблема са навијачима, па и у бившој Југославији је било инцидената. Кад сам играо за Ријеку, било је проблема. Вређали су ме јер сам Србин, али кад је неко добио батине, онда се све решило", напоменуо је бивши селектор Југославије.

Живадиновић сматра да је приватизација клубова неминовна.

"Док се не буде знало ко је власник клуба, до тада неће бити бољег фудбала и сви ће радити у мутном. То је приоритет, све остало значи пропаст", рекао је српски тренер и предложио Министарству за спорт и омладину да формира орган сачињен од познатих тренера који ће бити укључен у цео тај пројекат.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар