Граховац: Нико у Европи није као Пјанић!

Иако је постигао мајсторски гол из слободног ударца, везни играч бечког Рапида и репрезентације Босне и Херцеговине Срђан Граховац сматра да је поређење са умијећем шутирања слободњака са Миралемом Пјанићем ипак претјерано.

Фудбал 20.12.2016 | 09:30
Граховац: Нико у Европи није као Пјанић!
Некадашњи фудбалер бањалучког Борца је у поразу Рапида на гостовању код лидера аустријске Бундеслиге постигао једини погодак за "зелене", како многи сматрају, у стилу аса торинског Јувентуса.

''Добро, гол јесте био прелијеп, али тешко да је баш у Пјанићевом стилу. Ипак је Миралем тренутно најбољи извођач слободних удараца у Европи", рекао је Граховац на почетку разговора за наш портал.

Према његовим ријечима, погодак на жалост није спријечио пораз Рапида, који је претходну полусезону окончао на скромном петом мјесту што свакако не може да задовољи навијаче с обзиром на клупски реноме у Аустрији.

"Иза нас је прилично турбулентна јесен, од љетос смо промијенили двојицу тренера, добили смо и новог спортског директора и то је добрим дијелом утицало. Одлично смо стартовали у шампионату, изборили и пласман у Лигу Европе, али нам се послије неког времена повриједило пет-шест стандардних првотимаца. Одиграли смо више од 30 утакмица и без повријеђених играча нас је мало тај темпо угушио. Ипак, сад имамо новог шефа струке Дамира Канадија који је промијенио потпуно филозофију игре из претходне двије сезоне и логично је да нам треба времена да усвојимо његове методе".

Граховац је додао да су клупски циљеви - трофеј у Купу Аустрије и пласман у међународна такмичења.

"Изборили смо пласман у четвртфинале купа и имамо високе амбиције у овом такмичењу, као и да се поново пласирамо у Лигу Евопе. Ове јесени мало је недостајало и да презимимо упркос свим проблемима, пошто нас нико није надиграо. Група је била јако изједначена, али је ипак мало превагнуо вјероватно индивидуални квалитет у офанзиви Атлетик Билбаоа белгијског Генка".

Добрим партијама у Аустрији се изборио и за статус репрезентативца БиХ код селектора Мехмеда Баждаревића. "Змајеви" су несрећним сплетом околности остали без сва три бода у Атини, али Граховац је увјерен да ће БиХ успјети да се домогне другог мјеста иза Белгије и осигура бараж. А, онда уз мало среће на жријебу да избори наступ на Мундијалу у Русији.

"Репрезентација је показала да сигурно може до друге позиције у групи, на жалост неке ствари и резултати се нису поклопили упркос доброј игри. Мислим да ће се ипак све то вратити у наредним утакмицама уколико наставимо добро да играмо до краја квалификација", нагласио је Граховац уз закључак да је "Русија ближе него што нам се чини"...

Граховац је пуних пет сезона носио црвено-плави дрес бањалучког Борца и сакупио више од 100 наступа за "Великана из Платонове", док је за "змајеве" наступио на четири меча.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар