Хенес: Тренер Лајпцига могао би да преузме Бајерн!

Први човек Бајерна Ули Хенес изјавио је да би садашњи тренер Лајпцига Ралф Хасенхутл у у будућности могао да преузме клупу гиганта из Минхена.

Фудбал 20.12.2016 | 09:00
Хенес: Тренер Лајпцига могао би да преузме Бајерн!
Бајерн је у прошлости често знао да одузима најбоље фудбалере конкурентима у Немачкој, ове године један од њих је и дебитант у Бундеслиги, али сада се на мети нашао и харизматични тренер.

"Хасенхутл прави одличан посао у Лајпцигу. Ако икада будемо тражили немачког тренера, Ралф ће бити један медју најозбиљнијим кандидатима. Тренутно не размишљамо о томе, јасно је да мора да скупи искуство", рекао је Хенес за Кикер.

Хасенхутл тренерску каријеру почео је у Бајерновој академији, одмах пошто је завршио играчку у другом тиму Бавараца 2004. године.

Велике успехе потом је имао Алену (увео га из треће у другу лигу) и Инголштату (пласирао га у Бундеслигу), да би ове сезоне са Лајпцигом направио велико изенадјење јер се бори за титулу са Бајерном.

Тренутно Бајерн и Лајпциг деле прво место на табели немачког првенства са по 36 бодова, с тим што клуб из Минхена има бољу гол разлику.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар