Партизан срушио Звезду за четвртину и одбранио Куп!

Ватерполисти Партизана освојили су први трофеј у текућој сезони, одбранили су национални Куп у Нишу.

Остали спортови 15.12.2016 | 19:45
Партизан срушио Звезду за четвртину и одбранио Куп!
Црно-бели су у финалу турнира на "Чаиру" савладали највећег ривала Црвену звезду 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2), за 25. трофеј у Купу, осми од смосталности Србије.

Као што се види из резултата, Партизан чији је просек старости играча мањи од 20 година, меч је решио већ после првог периода са четири поготка.

По два гола за црно-беле постигли су Ђорђе Лазић, Александар Радановић и Огњен Стојановић, док је двоструки стрелац за Звезду био Филип Ћорић.

Шампион је фуриозно кренуо у финале, Ђорђе Лазић постиже два гола за великих 4:0 после првог периода, а када је Радомир Драшовић повећао на 5:0 на старту другог, све је било јасно.

Серију црно-белих прекинуо је Филип Ћорић поготком из акције са играчем више, Петар Ивошевић смањује на 5:2 на старту другог полувремена, црвено-бели потом погађају стативу, а то кажњава Александар Радановић.

Звезда се не предаје, Ћорић другим голом смањује на 6:3, али опет узвраћа Радановић и одржава Партизан на дистанци пред последњих квартал (7:3).

Тачку на меч ставља Огњем Стојановић на отварању четвртог периода за нових +5, а Звезда погоцима Драгана Драшковића и Вељка Танкосића у завршници успева да ублажи пораз.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар