Partizan srušio Zvezdu za četvrtinu i odbranio Kup!

Vaterpolisti Partizana osvojili su prvi trofej u tekućoj sezoni, odbranili su nacionalni Kup u Nišu.

Ostali sportovi 15.12.2016 | 19:45
Partizan srušio Zvezdu za četvrtinu i odbranio Kup!
Crno-beli su u finalu turnira na "Čairu" savladali najvećeg rivala Crvenu zvezdu 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2), za 25. trofej u Kupu, osmi od smostalnosti Srbije.

Kao što se vidi iz rezultata, Partizan čiji je prosek starosti igrača manji od 20 godina, meč je rešio već posle prvog perioda sa četiri pogotka.

Po dva gola za crno-bele postigli su Đorđe Lazić, Aleksandar Radanović i Ognjen Stojanović, dok je dvostruki strelac za Zvezdu bio Filip Ćorić.

Šampion je furiozno krenuo u finale, Đorđe Lazić postiže dva gola za velikih 4:0 posle prvog perioda, a kada je Radomir Drašović povećao na 5:0 na startu drugog, sve je bilo jasno.

Seriju crno-belih prekinuo je Filip Ćorić pogotkom iz akcije sa igračem više, Petar Ivošević smanjuje na 5:2 na startu drugog poluvremena, crveno-beli potom pogađaju stativu, a to kažnjava Aleksandar Radanović.

Zvezda se ne predaje, Ćorić drugim golom smanjuje na 6:3, ali opet uzvraća Radanović i održava Partizan na distanci pred poslednjih kvartal (7:3).

Tačku na meč stavlja Ognjem Stojanović na otvaranju četvrtog perioda za novih +5, a Zvezda pogocima Dragana Draškovića i Veljka Tankosića u završnici uspeva da ublaži poraz.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar