Салто над провалијом од 365 метара

Група адреналинских зависника извела је нешто што на први поглед делује као немогућ задатак – обрт на стенама смештеним 365 метара изнад града Сволвера у Норвешкој.

Путовања 12.12.2016 | 12:00
Салто над провалијом од 365 метара
Јарл Хернес Гасвер забележио је камером како његов 18-годишњи брат Браге изводи обрт на једној од најпопуларнијих туристичких дестинација намењених пењању.

“Желео сам да урадим нешто нико до сада није урадио”, рекао је студент из Осла.

“Питао ам свог брата да ли мисли да је могуће извести салто са стене на стену које се налазе на врху, на шта ми је одговорио ‘Ако ико то може да уради, онда си то ти’”, додао је.

Иронично, 350 метара ниже, на тлу, налази се гробље на које би Браге пао да је његов план пошао по злу.

“Првобитни план је био да пре обрта прво изведем пробни скок, али кад смо се попели на сам врх и пажљиво осмотрили окружење, избројао сам до три и једноставно учинио то. Након тога сам осетио налет адреналина и тренутак екстремне среће”, објаснио је.

Јарл наводи да је током Брагеовог скока био изузетно нервозан.

“Посматрање овог подвига је истовремено било и ужасно и крајње фасцинантно. Све време су ми се тресле руке. Нисам могао да верујем да је обрт прошао тако добро, технички је савршено био изведен”, рекао је 24-годишњи младић.



Б 92
фото:yоу тубе

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гален

12.12.2016 17:40

То се зове бити беспослен у зивоту. Њих не муце бриге како да прехране породицу у земљи која је свом градјанину омогуцила апсолутно све, па имају времена за изазивање судбине. Инаце, мора се признати да је пејзаз заиста фасцинантан, Љепота за оци.

ОДГОВОРИТЕ