Salto nad provalijom od 365 metara

Grupa adrenalinskih zavisnika izvela je nešto što na prvi pogled deluje kao nemoguć zadatak – obrt na stenama smeštenim 365 metara iznad grada Svolvera u Norveškoj.

Putovanja 12.12.2016 | 12:00
Salto nad provalijom od 365 metara
Jarl Hernes Gasver zabeležio je kamerom kako njegov 18-godišnji brat Brage izvodi obrt na jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija namenjenih penjanju.

“Želeo sam da uradim nešto niko do sada nije uradio”, rekao je student iz Osla.

“Pitao am svog brata da li misli da je moguće izvesti salto sa stene na stenu koje se nalaze na vrhu, na šta mi je odgovorio ‘Ako iko to može da uradi, onda si to ti’”, dodao je.

Ironično, 350 metara niže, na tlu, nalazi se groblje na koje bi Brage pao da je njegov plan pošao po zlu.

“Prvobitni plan je bio da pre obrta prvo izvedem probni skok, ali kad smo se popeli na sam vrh i pažljivo osmotrili okruženje, izbrojao sam do tri i jednostavno učinio to. Nakon toga sam osetio nalet adrenalina i trenutak ekstremne sreće”, objasnio je.

Jarl navodi da je tokom Brageovog skoka bio izuzetno nervozan.

“Posmatranje ovog podviga je istovremeno bilo i užasno i krajnje fascinantno. Sve vreme su mi se tresle ruke. Nisam mogao da verujem da je obrt prošao tako dobro, tehnički je savršeno bio izveden”, rekao je 24-godišnji mladić.B 92
foto:you tube

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Galen

12.12.2016 18:40

To se zove biti besposlen u zivotu. Njih ne muce brige kako da prehrane porodicu u zemlji koja je svom gradjaninu omogucila apsolutno sve, pa imaju vremena za izazivanje sudbine. Inace, mora se priznati da je pejzaz zaista fascinantan, Ljepota za oci.

ODGOVORITE