Теодосић: Мислим о НБА, али праву димензију нашао сам у Европи!

Нови формат Евролиге бољи је од претходног. "Не сматрам ни сада да сам звезда. Мислим да сам довољно добар кошаркаш да могу да играм важну улогу у једном врхунском европском клубу као што је ЦСКА. Радио сам врло предано још од дечачких дана да би стигао овде где сам сада".

Кошарка 09.12.2016 | 22:20
Теодосић: Мислим о НБА, али праву димензију нашао сам у Европи!
Газета дело Спорт је објавио велики интервју са Милошем Теодосићем чији је ЦСКА играо против Олимпије Милано у Евролиги. "ЦСКА направио асистенцију Милану, зауставио је Милоша и Олимпија сада може да се попне", био је наслов интервјуа у којем се одмах на почетку каже да је Теодосић најбољи кошаркаш у Европи и да је, на срећу Милана, прескочио дуел.

Српски репрезентативац рекао је Газети да није имао идола у младости, али да се дивио комплетној некадашњој репрезентацији Југославије коју су чинили Ђорђевић, Даниловић, Бодирога, Дивац. Поновио је да размишља о НБА, али да је своју праву димензију пронашао у Европи. У своје најлепше успехе у каријери уврстио је сребрну медаљу на Олимпијским играма у Бразилу и освајање Евролиге са ЦСКА. Милош је рекао и да би волео да га будуће генерације запамте као победника и да се нада да ће освојити још медаља и трофеја са Србијом и ЦСКА.

Теодосићу, када си и како почео да играш баскет?

"Почео сам у мом родном граду Ваљеву заједно са мојим братом. После сам наставио у ФМП-у Железник".

Да ли сте имали идола у младости?

"Као и сви моји вршњаци пратио сам  репрезентацију Југославије која је тада имала сјајне кошаркаше:Бодирога, Даниловић, Ђорђевић, Дивац. Али не могу да кажем да ми је неко од њих био идол. Гледао сам их и покушавао сам да од сваког украдем неки аспект њихове игре".

Када сте схватили да можете да постанете звезда?

"Не сматрам ни сада да сам звезда. Мислим да сам довољно добар кошаркаш да могу да играм важну улогу у једном врхунском европском клубу као што је ЦСКА. Радио сам врло предано још од дечачких дана да би стигао овде где сам сада. Помислио сам да би моја каријера могла да буде оваква када сам добио позив у јуниорску селекцију Србије".

Која је најважнија карактеристика у вашој игри која вас разликује од других?

"Мислим да на то питање треба да одговоре навијачи. И вероватно бисте добили различите одговоре. Пукушавам на сваком мечу да урадим оно што ће омогућити мом тиму да победи. Врло сам посвећен свакодненвом раду и покушавам да поправим моје перформансе на сваком тренингу и мислим да сам са временом и искуством из године у годину бивао све мудрији".

Да ли вам се свиђа нови формат Евролиге?

"Да, мислим да су утакмице интересантније него у прошлости. Наравно, много је напорније и клубови морају да се прилагоде. ЦСКА се веома труди да нам обезбеди услове да нам живот буде што једноставнији како би издржали те напоре".

Да ли сте размишљали да одете у НБА?

"Наравно. Ко игра баскет, пре или касније мисли да оде у НБА. Али ја сам нашао своју праву димензију у Европи".

Која је ваша најлепша победа у каријери?

"Медаље које сам освојио са Србијом, посебно сребро које смо освојили на последњој Олимпијади. Нарвно и тријумф са ЦСКА у Ерволиги прошлог маја".

Како би желели да вас памте када завршите каријеру?

"Лепо и тешко питање. Мислим да би ми се свидело да ме памте као победника. Надам се да ћу освојити још титула са репрезентацијом и на клупском ниво пре него што окачим патике о клин".

Шта бисте волели да радите кад престанете да играте?

"Не знам, нисам још о томе размишљао".

Који је најбољи тренер с којим сте радили?

"Имао сам срећу да ме тренирају велики тренери. Од првог у Ваљеву, Милована Теофиловића до Душана Ивковића, Јонаса Казлаускаса, Етореа Месине,
Димитриса Итудиса и Саше Ђорђевића. Од сваког од њих сам научио много".

Шта мислите о разлазу Алесандра Ђентилеа и Милана?

"Тешко ми је да вам одговорим на то питање јер не познајем мотиве тог разлаза. Гледајући ростер Олимпије то је велики губитак, јер је Ђентиле играч са великим талентом, нападачким потенцијалом и одличним периметром деловања у одбрани".

Како видите италијанску кошарку, поготово након што репрезентација није квалификације за Олимпијске игре?

"Не пратим Серију А помно због чега не бих могао да вам дам одговор. Италија има одличне играче, како у Европи тако и у НБА. И за мене је било изненађење што нисте усплеи да се квалификујете за Рио".

Са Нандом Де Колоом чините феноменалан пар бекова.

"Нандо је велики играч и добар пријатељ. Велико је задовољство и част што играм са њим. Мислим да се нас двојица савршено капирамо на паркету. Требало нам је мало времена да се укомпонујемо током његове прве године у ЦСКА, али то је била прилично нормална ствар".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар