Teodosić: Mislim o NBA, ali pravu dimenziju našao sam u Evropi!

Novi format Evrolige bolji je od prethodnog. "Ne smatram ni sada da sam zvezda. Mislim da sam dovoljno dobar košarkaš da mogu da igram važnu ulogu u jednom vrhunskom evropskom klubu kao što je CSKA. Radio sam vrlo predano još od dečačkih dana da bi stigao ovde gde sam sada".

Košarka 09.12.2016 | 22:20
Teodosić: Mislim o NBA, ali pravu dimenziju našao sam u Evropi!
Gazeta delo Sport je objavio veliki intervju sa Milošem Teodosićem čiji je CSKA igrao protiv Olimpije Milano u Evroligi. "CSKA napravio asistenciju Milanu, zaustavio je Miloša i Olimpija sada može da se popne", bio je naslov intervjua u kojem se odmah na početku kaže da je Teodosić najbolji košarkaš u Evropi i da je, na sreću Milana, preskočio duel.

Srpski reprezentativac rekao je Gazeti da nije imao idola u mladosti, ali da se divio kompletnoj nekadašnjoj reprezentaciji Jugoslavije koju su činili Đorđević, Danilović, Bodiroga, Divac. Ponovio je da razmišlja o NBA, ali da je svoju pravu dimenziju pronašao u Evropi. U svoje najlepše uspehe u karijeri uvrstio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu i osvajanje Evrolige sa CSKA. Miloš je rekao i da bi voleo da ga buduće generacije zapamte kao pobednika i da se nada da će osvojiti još medalja i trofeja sa Srbijom i CSKA.

Teodosiću, kada si i kako počeo da igraš basket?

"Počeo sam u mom rodnom gradu Valjevu zajedno sa mojim bratom. Posle sam nastavio u FMP-u Železnik".

Da li ste imali idola u mladosti?

"Kao i svi moji vršnjaci pratio sam  reprezentaciju Jugoslavije koja je tada imala sjajne košarkaše:Bodiroga, Danilović, Đorđević, Divac. Ali ne mogu da kažem da mi je neko od njih bio idol. Gledao sam ih i pokušavao sam da od svakog ukradem neki aspekt njihove igre".

Kada ste shvatili da možete da postanete zvezda?

"Ne smatram ni sada da sam zvezda. Mislim da sam dovoljno dobar košarkaš da mogu da igram važnu ulogu u jednom vrhunskom evropskom klubu kao što je CSKA. Radio sam vrlo predano još od dečačkih dana da bi stigao ovde gde sam sada. Pomislio sam da bi moja karijera mogla da bude ovakva kada sam dobio poziv u juniorsku selekciju Srbije".

Koja je najvažnija karakteristika u vašoj igri koja vas razlikuje od drugih?

"Mislim da na to pitanje treba da odgovore navijači. I verovatno biste dobili različite odgovore. Pukušavam na svakom meču da uradim ono što će omogućiti mom timu da pobedi. Vrlo sam posvećen svakodnenvom radu i pokušavam da popravim moje performanse na svakom treningu i mislim da sam sa vremenom i iskustvom iz godine u godinu bivao sve mudriji".

Da li vam se sviđa novi format Evrolige?

"Da, mislim da su utakmice interesantnije nego u prošlosti. Naravno, mnogo je napornije i klubovi moraju da se prilagode. CSKA se veoma trudi da nam obezbedi uslove da nam život bude što jednostavniji kako bi izdržali te napore".

Da li ste razmišljali da odete u NBA?

"Naravno. Ko igra basket, pre ili kasnije misli da ode u NBA. Ali ja sam našao svoju pravu dimenziju u Evropi".

Koja je vaša najlepša pobeda u karijeri?

"Medalje koje sam osvojio sa Srbijom, posebno srebro koje smo osvojili na poslednjoj Olimpijadi. Narvno i trijumf sa CSKA u Ervoligi prošlog maja".

Kako bi želeli da vas pamte kada završite karijeru?

"Lepo i teško pitanje. Mislim da bi mi se svidelo da me pamte kao pobednika. Nadam se da ću osvojiti još titula sa reprezentacijom i na klupskom nivo pre nego što okačim patike o klin".

Šta biste voleli da radite kad prestanete da igrate?

"Ne znam, nisam još o tome razmišljao".

Koji je najbolji trener s kojim ste radili?

"Imao sam sreću da me treniraju veliki treneri. Od prvog u Valjevu, Milovana Teofilovića do Dušana Ivkovića, Jonasa Kazlauskasa, Etorea Mesine,
Dimitrisa Itudisa i Saše Đorđevića. Od svakog od njih sam naučio mnogo".

Šta mislite o razlazu Alesandra Đentilea i Milana?

"Teško mi je da vam odgovorim na to pitanje jer ne poznajem motive tog razlaza. Gledajući roster Olimpije to je veliki gubitak, jer je Đentile igrač sa velikim talentom, napadačkim potencijalom i odličnim perimetrom delovanja u odbrani".

Kako vidite italijansku košarku, pogotovo nakon što reprezentacija nije kvalifikacije za Olimpijske igre?

"Ne pratim Seriju A pomno zbog čega ne bih mogao da vam dam odgovor. Italija ima odlične igrače, kako u Evropi tako i u NBA. I za mene je bilo iznenađenje što niste usplei da se kvalifikujete za Rio".

Sa Nandom De Koloom činite fenomenalan par bekova.

"Nando je veliki igrač i dobar prijatelj. Veliko je zadovoljstvo i čast što igram sa njim. Mislim da se nas dvojica savršeno kapiramo na parketu. Trebalo nam je malo vremena da se ukomponujemo tokom njegove prve godine u CSKA, ali to je bila prilično normalna stvar".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar