ГП Доктор, Вале од Италије је рели господар Монце!

Валентино Роси је зналачки узео меру чак и ВРЦ вуку Данију Сорду на Монца релију!

Остали спортови 05.12.2016 | 15:45
ГП Доктор, Вале од Италије је рели господар Монце!
Један је Доктор на два точка, али када се Роси одене у тркачки комбинезон за вожњу на четири точка онда он постаје прави „шнајдер“! Питате ли се како? Е па лако, јер Валентино Росије победник Монца релија и човек који је узео меру чак и чувеном аутомобилисти Данију Сорду!

Професионални ВРЦ возач Дани Сордо заузео је у Монци за његово знање и звање осредње друго место, док се Марко Бонаноми пласирао на треће место. Важно је споменут да је Валентино Роси вођство на релију преузео већ након другог специјалног испита. Добро му је послужила и казна коју је Сордо зарадио, па је популарни Италијан на крају имао 18, 4 секунде предности у односу на другопасираног.

Колико је Мото ГП ас добро возио говори и податак да је на крају остварио и разлику у односу на трећепласираног Бонамонија која се мери са више од пола минута предности.

Да ли су се у Монци ривали уплашили Валентина Росија то нам заиста није познато, али да се Италијан сматра можда и симболом ове трке то је сасвим сигурно. Монца је због њега протеклог викенда била потпуно жута, а највеће интересовање публике привукао је дуел италијанског Доктора и Сорда који једноставно све и да је хтео није био у стању да привуче толики број навијача на стазу.

На крају добро је рећи да је Валентино Роси Монца рели освојио управљајући Фордовом "фијестом врц".Његов резултат вредан је пажње, али и ових редова превасходно због тога што је славни мотоциклиста најавио да ће се вероватно након мотоциклистичке каријере бацити у аутомобилистичке воде. По свему судећи њему све што се котрља на точковима лежи, па зашто да не... Верујемо да постоји широк круг људи којима би Доктор могао бити идол и на четири точка.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар