GP Doktor, Vale od Italije je reli gospodar Monce!

Valentino Rosi je znalački uzeo meru čak i VRC vuku Daniju Sordu na Monca reliju!

Ostali sportovi 05.12.2016 | 15:45
GP Doktor, Vale od Italije je reli gospodar Monce!
Jedan je Doktor na dva točka, ali kada se Rosi odene u trkački kombinezon za vožnju na četiri točka onda on postaje pravi „šnajder“! Pitate li se kako? E pa lako, jer Valentino Rosije pobednik Monca relija i čovek koji je uzeo meru čak i čuvenom automobilisti Daniju Sordu!

Profesionalni VRC vozač Dani Sordo zauzeo je u Monci za njegovo znanje i zvanje osrednje drugo mesto, dok se Marko Bonanomi plasirao na treće mesto. Važno je spomenut da je Valentino Rosi vođstvo na reliju preuzeo već nakon drugog specijalnog ispita. Dobro mu je poslužila i kazna koju je Sordo zaradio, pa je popularni Italijan na kraju imao 18, 4 sekunde prednosti u odnosu na drugopasiranog.

Koliko je Moto GP as dobro vozio govori i podatak da je na kraju ostvario i razliku u odnosu na trećeplasiranog Bonamonija koja se meri sa više od pola minuta prednosti.

Da li su se u Monci rivali uplašili Valentina Rosija to nam zaista nije poznato, ali da se Italijan smatra možda i simbolom ove trke to je sasvim sigurno. Monca je zbog njega proteklog vikenda bila potpuno žuta, a najveće interesovanje publike privukao je duel italijanskog Doktora i Sorda koji jednostavno sve i da je hteo nije bio u stanju da privuče toliki broj navijača na stazu.

Na kraju dobro je reći da je Valentino Rosi Monca reli osvojio upravljajući Fordovom "fijestom vrc".Njegov rezultat vredan je pažnje, ali i ovih redova prevashodno zbog toga što je slavni motociklista najavio da će se verovatno nakon motociklističke karijere baciti u automobilističke vode. Po svemu sudeći njemu sve što se kotrlja na točkovima leži, pa zašto da ne... Verujemo da postoji širok krug ljudi kojima bi Doktor mogao biti idol i na četiri točka.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar