Роналдо и Мурињо утајили порез?!

Клијенти Жоржа Мендеша повезани са утајом пореза помоћу рачуна на "егзотичним" локацијама.

Фудбал 04.12.2016 | 23:30
Роналдо и Мурињо утајили порез?!
Нови скандал потреса фудбал!

Фудбалер Реал Мадрида Кристијано Роналдо и менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињоутајили су милионе долара пореза на зараде пребацивањем новца у иностранство, наводи се у документима који су процурили у јавност, пренео је данас Би-Би-Си (ББЦ).

Како се наводи, Роналдо и Мурињо су наводно пребацивали велике суме новца на Девичанска острва.

Наводи су засновани на два терабајта информација које укључују и оригиналне уговоре.

Роналдо и Мурињо негирали су наводе.

"Кристијано Роналдо и Жозе Мурињо су у потпуности у складу са пореским обавезама шпанских и британских власти. Свака инсинуација или оптужба о пореским прекршајима биће пријављена правосудним органима и процесуирана", наводи се у саопштењу агенције која представља Роналда и Муриња.

Наводе је објавио међународни конзорцијум новинара који је добио 18 милиона докумената. Такође, у документима се помиње и неколицина врхунских фудбалера који су повезани са контроверзним менаџером Жоржом Мендешом.

Конзорцијум Европске истраживачке сарадње (ЕИЦ) укључује немачки лист Шпигл, шпански Ел Мундо, холандски НРЦ, британски Сандеј Тајмс и друге.

Тај конзорцијум саопштио је да у наредних неколико недеља намерава да објави серију чланака.

ЕИЦ је навео да је Роналдо на Девичанска острва 2014. године пребацио 63,5 милиона евра, а да је Мурињо између 2010. и 2013. године, док је радио у Реалу, пребацио 12 милиона евра на рачун швајцарске банке, чији је власник једна компанија са Девичанских острва.

Реал Мадрид није желео да одговори на питања о наводима за свог најбољег фудбалера, док је Манчестер јунајтед саопштио да су ти наводи везани за догађаје пре Мурињовог доласка у клуб, па због тога неће коментарисати.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар