Власт запошљава породице тужилаца

Тужилац Локмић-Мисирача је замјеница главног тужиоца Тужилаштва БиХ и дугогодишња утицајна потпредсједница Високог судског и тужиилачког савјета, а њен син Бориша, све доскора, живио је у Чешкој.

Босна и Херцеговина 02.12.2016 | 16:40
Власт запошљава породице тужилаца
Ако је судити према посљедњим именовањима директора из реда Савеза за бољу будућност БиХ, приоритет на кадровској листи Фахрудина Радончића, без сумње, имају чланови породица државних тужилаца.

Након што је за директора Међународног аеродрома Сарајево, на приједлог СББ-а, постављен Армин Кајмаковић, супруг државнг тужиоца Диане Кајмаковић, која је добила ласкаво признање „Личност године“ Дневног аваза, Фахрудин Радончић је прије три мјесеца запослио и сина њене колегинице Јадранке Локмић-Мисирача.

Тужилац Локмић-Мисирача је замјеница главног тужиоца Тужилаштва БиХ и дугогодишња утицајна потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета, а њен син Бориша, све доскора, живио је у Чешкој.

Према информацијама „Слободне Босне“, Бориша Мисирача је у Чешкој радио у фирми Миодрага Шкрбића, блиског пријатеља његових родитеља, али и Златка Лагумџије, која се, као што је познато, нашла под истрагом Тужилаштва БиХ, у афери „Милбауер“.

Према информацијама из Тужилаштва БиХ, у истрази око сумњивог избора фирме за штампање личних докумената грађана БиХ, као запослени Шкрбићеве компаније саслушан је и Бориша Мисирача, што је био главни разлог да се он експресно врати у Сарајево.

На нови посао, међутим, син тужиоца није дуго чекао, будући да је већ 9. септембра ове године, прије окончања конкурсне процедуре, напрасно именован за вршитеља дужности директора Оператора за обновљиве изворе енергије и ефикасну когенерацију Федерације БиХ.

Одлуку о именовању Борише Мисираче потписао је федерални премијер Фадил Новалић, формално на приједлог чланова Управног одбора, а заправо на захтјев СББ-а Фахрудина Радончића.

У међувремену је Комисија за избор и именовање директора Оператора за обновљиве изворе енергије и ефикасну когенерацију расписала јавни конкурс, али није тешко претпоставити ко ће, најкасније за мјесец дана, бити изабран на ту функцију.

Као што, уосталом, није тешко одгонетнути зашто је Фахрудин Радончић, међу многобројним члановима своје странке, за директора Оператора за обновљиве изворе енергије штитио сина потпредсједнице ВСТВ-а?!

(СБ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Оља

02.12.2016 15:46

Налет их било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

02.12.2016 16:28

Па докле имате ли савјести ИЗРОДИ ЉУДСКОГ РОДА ПАРАЗИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

возиииииииии

02.12.2016 16:29

Дно дна и цуде се сто млади људи бјезе и одлазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квака Боро

02.12.2016 16:54

Па има још примјера. Тужиоцу сроднику Лагумдзијиног кума запослена сестра у апарат Савјета министара, а заузврат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све наопако

02.12.2016 17:05

Управо они који би требали оштрица у борби против корупције и организованог криминала, предњаче у свему што не ваља.

ОДГОВОРИТЕ