Vlast zapošljava porodice tužilaca

Tužilac Lokmić-Misirača je zamjenica glavnog tužioca Tužilaštva BiH i dugogodišnja uticajna potpredsjednica Visokog sudskog i tužiilačkog savjeta, a njen sin Boriša, sve doskora, živio je u Češkoj.

Bosna i Hercegovina 02.12.2016 | 16:40
Vlast zapošljava porodice tužilaca
Ako je suditi prema posljednjim imenovanjima direktora iz reda Saveza za bolju budućnost BiH, prioritet na kadrovskoj listi Fahrudina Radončića, bez sumnje, imaju članovi porodica državnih tužilaca.

Nakon što je za direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo, na prijedlog SBB-a, postavljen Armin Kajmaković, suprug državng tužioca Diane Kajmaković, koja je dobila laskavo priznanje „Ličnost godine“ Dnevnog avaza, Fahrudin Radončić je prije tri mjeseca zaposlio i sina njene koleginice Jadranke Lokmić-Misirača.

Tužilac Lokmić-Misirača je zamjenica glavnog tužioca Tužilaštva BiH i dugogodišnja uticajna potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, a njen sin Boriša, sve doskora, živio je u Češkoj.

Prema informacijama „Slobodne Bosne“, Boriša Misirača je u Češkoj radio u firmi Miodraga Škrbića, bliskog prijatelja njegovih roditelja, ali i Zlatka Lagumdžije, koja se, kao što je poznato, našla pod istragom Tužilaštva BiH, u aferi „Milbauer“.

Prema informacijama iz Tužilaštva BiH, u istrazi oko sumnjivog izbora firme za štampanje ličnih dokumenata građana BiH, kao zaposleni Škrbićeve kompanije saslušan je i Boriša Misirača, što je bio glavni razlog da se on ekspresno vrati u Sarajevo.

Na novi posao, međutim, sin tužioca nije dugo čekao, budući da je već 9. septembra ove godine, prije okončanja konkursne procedure, naprasno imenovan za vršitelja dužnosti direktora Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju Federacije BiH.

Odluku o imenovanju Boriše Misirače potpisao je federalni premijer Fadil Novalić, formalno na prijedlog članova Upravnog odbora, a zapravo na zahtjev SBB-a Fahrudina Radončića.

U međuvremenu je Komisija za izbor i imenovanje direktora Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju raspisala javni konkurs, ali nije teško pretpostaviti ko će, najkasnije za mjesec dana, biti izabran na tu funkciju.

Kao što, uostalom, nije teško odgonetnuti zašto je Fahrudin Radončić, među mnogobrojnim članovima svoje stranke, za direktora Operatora za obnovljive izvore energije štitio sina potpredsjednice VSTV-a?!

(SB)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Olja

02.12.2016 15:46

Nalet ih bilo.

ODGOVORITE
Name

Crni

02.12.2016 16:28

Pa dokle imate li savjesti IZRODI LJUDSKOG RODA PARAZITI

ODGOVORITE
Name

voziiiiiiiii

02.12.2016 16:29

Dno dna i cude se sto mladi ljudi bjeze i odlaze.

ODGOVORITE
Name

Kvaka Boro

02.12.2016 16:54

Pa ima još primjera. Tužiocu srodniku Lagumdzijinog kuma zaposlena sestra u aparat Savjeta ministara, a zauzvrat...

ODGOVORITE
Name

Sve naopako

02.12.2016 17:05

Upravo oni koji bi trebali oštrica u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, prednjače u svemu što ne valja.

ODGOVORITE