Ускоро примјери "правосудне мафије"

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић је у разговору за Н1 рекао да са сигурношћу може рећи да у БиХ постоји "правосудна мафија" и да ће то наредне акције потврдити.

Босна и Херцеговина 02.12.2016 | 22:57
Ускоро примјери "правосудне мафије"
"Ми у континуитету извјесно вријеме пратимо и провјеравамо и надзиремо тај процес. Не само служба за странце него у сарадњи са другим инспекцијским службама. Очито је да се неко не придржава закона и да се прави злоупотреба приликом куповине некретнина. Ја могу да кажем што се тиче страних инвеститора ја их позивам и овај пут да дођу, да им гарантујемо заштиту инвестиција посебно гледе доласка капитала, страних вриједности али нећемо дозволити злоупотребу прописа у БиХ", казао је Мектић.

Министар сигурности БиХ је додао да је овдје ријеч о "покушају да се домогне територије БиХ".

"Овдје се практично ради о куповини о отуђењу наше територије. Појединци на разне начине желе да се домогну само простора и територије, без икаквог плана или нечег од чега БиХ може имати корист. Ми то морамо спријечити од кога год долазило. Ове активности ће се радити још извјесно вријеме и мислим да ћемо наћи начин да спријечимо злоупотребу некретнина на простору БиХ", додао је.

Истакао је да је правосуђе у кризи и проблемима, а да је Тужилаштво споменуо "само као примјер".

"Ја говорим о правосуђу које је у кризи, проблемима, корупцији а истакао сам можда Тужилаштво као најгори примјер јер у њиховој надлежности се очекује најоштрија борба против криминала и корупције. Они морају да буду оштрица у тој борби. Њихови одговори да се подрива повјерење; мислим да повјерење не постоји и да треба промијенити систем рада у правосуђу и тек онда причати о повјерењу".

Мектић је рекао да ВСТВ ни у једном моменту није демантовао њега, него да су давали "паушалне изјаве".

"У оглашавању ВСТВ-а сте могли видјети да они ни у једном моменту не демантују мене него искључиво дају неке паушалне изјаве да се ради о нарушавању односа, независноти правосуђа. Треба једна озбиљна реформа да се дође до успоставе владавине права, а корупција и криминал су се озбиљно увукли у правосудне институције".

Рекао је да правосудна мафија постоји и да ће то јавност ускоро видјети на многим примјерима.

"То ћете ускоро видјети на још неким примјерима и видјећете да је корупција итекако укључена у правосудне институције. Ја коначно могу рећи да постоји правосудна мафија. Након неких сазнања која имам и кад се све повеже, то даје обиљежје правосудној мафији".

(Н1)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дада

02.12.2016 15:20

Нема цовјек ораха у дзепу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

02.12.2016 15:21

Зар се "итекако" не писе као три ријеци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

03.12.2016 07:31

Катастрофа, на ком језику, Српском, Хрватском, Босанском или Српско Хрватском?

Name

то мекта

02.12.2016 15:58

Побојао сам се да це против тебе кренути правосудна и политицка мафија,али видим да си крупан залогај.Недај се.Сиротиња је уз тебеа самим тиме имас вецину Сретно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остецени

02.12.2016 19:05

Да мало свратис до југа републике тацније Требиња по судовима (привредном посебно)да видис ту цуда :Д . Тргује се договара као на пијаци . Птице на грани знају нико ниста не подузима.

Name

Драган

02.12.2016 21:48

Само цепај по багри имењаче...прекардашило је!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВОСУДНА МАФИЈА

02.12.2016 21:59

"БОС" Џери Селман.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није проблем

03.12.2016 09:29

Селмана је лако покупити,само нека уђу у контролу Деми ауто доо. и Џерард Селман је готов. Селман је већински власник,у тајности,Деми аута и заштита истог од контрола и инспекција. Тако Синиша власник на папиру не мора плаћати ни порезе.

Name

Основни Суд Бањалука-Криминал,незнање,лажни процеси,Тегелтине судије,Додиков утицај,заштита криминала!!!

02.12.2016 22:15

Министре,крајње је вријеме да се позабавите Основним Судом у Бањој луци. Милан Тегелтија је тамо направио крминалну екипу судија која влада судом као да је приватни. Одласком у Сарајево у ВСТС оставио је свог послушника Милекића на мјесто предсједника суда који је наставио Тегелтину владавину у циљу заштите Додиковог криминала и мрцварења поштених људи који указују на криминал и корупцију. Ово је срамота правосуђа и не само правосуђа него и сваког нормалног човјека који живи на овим просторима. Ово није суд овоје постало управа ОЗНЕ гдје се људима скида глава као за вријеме информбироа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

02.12.2016 23:16

Бамјалуку донро прочешљајте. Нарочито фамилијарне канцеларије и лобије. Тешки криминал милионски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горди

03.12.2016 02:32

Прица у празно као и све остало Господин Босиц је могао несто урадити али је одустао јел није цовјек имао сараднике;Нема помака без Радикалних потеза јер људе који су много тога уцинили игнорисете и остављате на цедилу не верујем у вас и ни у кога све док је највеци Мафијас на целу дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ

03.12.2016 10:03

Које дрзаве ; немамо ми ни д од дрзаве ?