Uskoro primjeri "pravosudne mafije"

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić je u razgovoru za N1 rekao da sa sigurnošću može reći da u BiH postoji "pravosudna mafija" i da će to naredne akcije potvrditi.

Bosna i Hercegovina 02.12.2016 | 22:57
Uskoro primjeri "pravosudne mafije"
"Mi u kontinuitetu izvjesno vrijeme pratimo i provjeravamo i nadziremo taj proces. Ne samo služba za strance nego u saradnji sa drugim inspekcijskim službama. Očito je da se neko ne pridržava zakona i da se pravi zloupotreba prilikom kupovine nekretnina. Ja mogu da kažem što se tiče stranih investitora ja ih pozivam i ovaj put da dođu, da im garantujemo zaštitu investicija posebno glede dolaska kapitala, stranih vrijednosti ali nećemo dozvoliti zloupotrebu propisa u BiH", kazao je Mektić.

Ministar sigurnosti BiH je dodao da je ovdje riječ o "pokušaju da se domogne teritorije BiH".

"Ovdje se praktično radi o kupovini o otuđenju naše teritorije. Pojedinci na razne načine žele da se domognu samo prostora i teritorije, bez ikakvog plana ili nečeg od čega BiH može imati korist. Mi to moramo spriječiti od koga god dolazilo. Ove aktivnosti će se raditi još izvjesno vrijeme i mislim da ćemo naći način da spriječimo zloupotrebu nekretnina na prostoru BiH", dodao je.

Istakao je da je pravosuđe u krizi i problemima, a da je Tužilaštvo spomenuo "samo kao primjer".

"Ja govorim o pravosuđu koje je u krizi, problemima, korupciji a istakao sam možda Tužilaštvo kao najgori primjer jer u njihovoj nadležnosti se očekuje najoštrija borba protiv kriminala i korupcije. Oni moraju da budu oštrica u toj borbi. Njihovi odgovori da se podriva povjerenje; mislim da povjerenje ne postoji i da treba promijeniti sistem rada u pravosuđu i tek onda pričati o povjerenju".

Mektić je rekao da VSTV ni u jednom momentu nije demantovao njega, nego da su davali "paušalne izjave".

"U oglašavanju VSTV-a ste mogli vidjeti da oni ni u jednom momentu ne demantuju mene nego isključivo daju neke paušalne izjave da se radi o narušavanju odnosa, nezavisnoti pravosuđa. Treba jedna ozbiljna reforma da se dođe do uspostave vladavine prava, a korupcija i kriminal su se ozbiljno uvukli u pravosudne institucije".

Rekao je da pravosudna mafija postoji i da će to javnost uskoro vidjeti na mnogim primjerima.

"To ćete uskoro vidjeti na još nekim primjerima i vidjećete da je korupcija itekako uključena u pravosudne institucije. Ja konačno mogu reći da postoji pravosudna mafija. Nakon nekih saznanja koja imam i kad se sve poveže, to daje obilježje pravosudnoj mafiji".

(N1)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Dada

02.12.2016 15:20

Nema covjek oraha u dzepu..

ODGOVORITE
Name

Svasta

02.12.2016 15:21

Zar se "itekako" ne pise kao tri rijeci?

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

03.12.2016 07:31

Katastrofa, na kom jeziku, Srpskom, Hrvatskom, Bosanskom ili Srpsko Hrvatskom?

Name

to mekta

02.12.2016 15:58

Pobojao sam se da ce protiv tebe krenuti pravosudna i politicka mafija,ali vidim da si krupan zalogaj.Nedaj se.Sirotinja je uz tebea samim time imas vecinu Sretno

ODGOVORITE
Name

Osteceni

02.12.2016 19:05

Da malo svratis do juga republike tacnije Trebinja po sudovima (privrednom posebno)da vidis tu cuda :D . Trguje se dogovara kao na pijaci . Ptice na grani znaju niko nista ne poduzima.

Name

Dragan

02.12.2016 21:48

Samo cepaj po bagri imenjače...prekardašilo je!!!

ODGOVORITE
Name

PRAVOSUDNA MAFIJA

02.12.2016 21:59

"BOS" Džeri Selman.

ODGOVORITE
Name

Nije problem

03.12.2016 09:29

Selmana je lako pokupiti,samo neka uđu u kontrolu Demi auto doo. i Džerard Selman je gotov. Selman je većinski vlasnik,u tajnosti,Demi auta i zaštita istog od kontrola i inspekcija. Tako Siniša vlasnik na papiru ne mora plaćati ni poreze.

Name

Osnovni Sud Banjaluka-Kriminal,neznanje,lažni procesi,Tegeltine sudije,Dodikov uticaj,zaštita kriminala!!!

02.12.2016 22:15

Ministre,krajnje je vrijeme da se pozabavite Osnovnim Sudom u Banjoj luci. Milan Tegeltija je tamo napravio krminalnu ekipu sudija koja vlada sudom kao da je privatni. Odlaskom u Sarajevo u VSTS ostavio je svog poslušnika Milekića na mjesto predsjednika suda koji je nastavio Tegeltinu vladavinu u cilju zaštite Dodikovog kriminala i mrcvarenja poštenih ljudi koji ukazuju na kriminal i korupciju. Ovo je sramota pravosuđa i ne samo pravosuđa nego i svakog normalnog čovjeka koji živi na ovim prostorima. Ovo nije sud ovoje postalo uprava OZNE gdje se ljudima skida glava kao za vrijeme informbiroa!

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

02.12.2016 23:16

Bamjaluku donro pročešljajte. Naročito familijarne kancelarije i lobije. Teški kriminal milionski.

ODGOVORITE
Name

Gordi

03.12.2016 02:32

Prica u prazno kao i sve ostalo Gospodin Bosic je mogao nesto uraditi ali je odustao jel nije covjek imao saradnike;Nema pomaka bez Radikalnih poteza jer ljude koji su mnogo toga ucinili ignorisete i ostavljate na cedilu ne verujem u vas i ni u koga sve dok je najveci Mafijas na celu drzave.

ODGOVORITE
Name

DE

03.12.2016 10:03

Koje drzave ; nemamo mi ni d od drzave ?