Розберг: Хамилтон ми отежао и уљепшао трку!

Нови светски шампион Формуле 1 Нико Розберг рекао је да је његов клупски колега из Мерцесеса Луис Хамилтон "један од најбољих возача тог такмичења".

Остали спортови 01.12.2016 | 11:45
Розберг: Хамилтон ми отежао и уљепшао трку!
Розберг је у недељу освојио своју прву шампионску титулу, пошто је у последњој трци шампионата у Абу Дабију заузео друго место иза Хамилтона, које му је било довољно за тријумф. Возачи Мерцедеса су се током целе сезоне смењивали на првом месту, а на крају је Немац имао пет бодова више од троструког светског првака.

"Дугујем неколико речи Луису. Он је један од најбољих на свету, сигурно један од најбољих икада. Невероватно је напето тркати се с њим. Много га пошујем, обавља невероватан посао", рекао је Розберг, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Хамилтону је за титулу била потребна победа у Абу Дабију, али и да се Розберг не пласира на подијум. Британац је у завршници успорио трку, како би пружио прилику осталим возачима да престигну Розберга. Розберг је рекао да нема сврхе расправљати о томе.

"Поштујем га јер је током година остварио добре резултате, а у недељу се борио до последњег метра. То је много отежало трку, али ми је после тога било и много лепше",навео је он.

Розберг и Хамилтон су пријатељи и ривали још од детињства, док су возили картинг, али су у затегнутим односима откако су постали клупске колеге у Мерцедесу.

"Чини ми се да је одувек тако, он ме је увек тесно победјивао, па је сјајно што сам успео једном и ја да победим", рекао је Розберг.

Челници Мерцедеса нису били задовољни Хамилтоновом тактиком, пошто није послушао наредјења из бокса да убрза, како не би угрозио победу. Хамилтон је одбацио те тврдње, рекавши да победа није била угрожена и да није урадио ништа непоштено.

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је да ће размислити да ли ће покренути поступак против Хамилтона.

"Када смо их довели у екипу 2013. године, јасно смо им ставили до знања да ниједан возач неће имати статус првог, а са тиме су се и они сложили. Знали смо да у екипи имамо два првокласна талента и да ће, дајући им једнаке могућности да испуне потенцијал, то донети најбоље тиму. У исто време, знали смо да ће нам такав приступ понекад донети тешке тренутке", рекао је Волф.

"То смо узели у обзир и прихватили као изазов вредан труда. Када погледате резултате, видите да је то био прави приступ. Један од главних разлога нашег успеха је то што су они константно гурали један другог и то је сваки пут подизало лествицу. Обојица су родјени борци и таква конкуренција је добра за њих, за екипу и за спорт", додао је Волф.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар