Анализа - ЛШ: Партизаново обданиште почиње европску причу...!

Најмлађи тим Ватерполо клуба Партизан у његовој историји почиње такмичење у Лиги шампиона против Барселонете. "Овај тим има потенцијал да једног дана буде првак Европе, ако помогнемо овим младићима", каже тренер црно-белих.

Остали спортови 29.11.2016 | 11:15
Анализа - ЛШ: Партизаново обданиште почиње европску причу...!
Ватерполисти Партизана су изненадили многе. Иако се очекивало да изузетно млади тим не игра на високом нивоу, екипа са Бањице је у шест утакмица Регионалне лиге освојила 13 бодова и превазишла сва очекивања. 

Квалитет је у Партизану увек испливао на површину, а о садашњој генерацији, тренер Зоран Миленковић каже да уз праву подршку (у сваком смислу) и ако остане на окупу, за три, четири године, може и до титуле првака Европе!

Ову сезону у Лиги шампиона, коју Партизан почиње гостовањем Барселонети (утакмица се игра у среду у 19.30 часова), голобради младићи, предвођени сениорским репрезентативцем Николом Јакшићем, искористиће за учење. Али, то не значи и са белом заставом.

"Као што смо и пре два месеца најавили, европске утакмице ове сезоне су за Партизан, најмлађу екипу Лиге шампиона, превасходно битне за сазревање и стицање искуства. Међутим, то не значи да у сваки меч не улазимо са циљем да пружимо максимум и остваримо што бољи резултат", рекао је тренер Партизана Зоран Миленковић на данашњој конференцији за медије

Барселонета, првак Европе из 2014. године, има искусан састав, за који између осталих, играју и српски ватерполисти Страхиња и Виктор Рашовић.

Анализирајући Барселонету Миленковић каже:

"Годину дана после европске титуле, Барселонета је у Лиги шампиона освојила треће место, прошле године је била пета, што довољно говори о њеном квалитету. Састав је овог лета нешто промењен, али и даље је то искусна и врло добра екипа".

Додатно, наставио је Миленковић, Барселонета има специфичан стил игре, "шпански" - брзо, са много пливања, уз доста контранапада.

"То је стил игре који ценим и за који сматрам да и Партизан њему треба да тежи. Зато је дуел у Барселони изузетна прилика да видимо где смо у односу на екипу познату по брзој игри и колико можемо да јој парирамо", каже Миленковић.

Леворуки првотимац Партизана Филип Радојевићсе није освртао на учинак Партизана у првом делу Регионалне лиге, коју су црно-бели завршили убедљивом победом над Јадраном, у суботу на Бањици (12:9).

"У Партизану смо васпитани да успехе брзо заборављамо и да се одмах окрећемо следећим изазовима. Барселонети ћемо препустити улогу фаворитта, али имамо обавезу да у сусрет уђемо без калкулација, да пружимо максимум. Желимо да кроз стицање искуства у Лиги шампиона остваримо и што боље резултате", каже овај момак.

Центар црно-белих Небојша Тохољ се слаже да млада екипа Партизана, без обзира на име противника, нема право да у сусрет уђе опуштено:

"У нашој, Б групи Лиге шампиона Про Реко, Југ и Егер одксачу као фаворити. Барселонета и Хановер су ривали са којима би могли равноправно да се носимо и да тражимо шансу за бодове. Надам се да ћемо наставити у ритму којим смо почели сезону и да ћемо у Барселони пружити добру партију".

Екипа са Бањице на мегдан Барселони иде у скоро комплетном саставу. Изостаје само Марко Манојловић, коме је у сусрету са Јадраном повређена аркада.

Српски шампион у Шпанију треба да крене у уторак ујутро. Управа клуба данас још затвара финансијску конструкцију путовања, а проблем прави и штрајк компаније "Луфтханза", чијим летом је Партизан требало да пређе део пута.

О РЕГИОНАЛНОЈ ЛИГИ

"Направили смо велики напредак. Веровао сам да ћемо доћи до овог нивоа игре уз велики и квалитетан рад. Досадашњи резултати много говоре о Партизану и његовој ватерполо школи. Сада имамо вероватно најмлађи први тим у историји клуба. Када би клуб и екипа добили праву подршку и када бисмо успели ове момке на Бањици да задржимо неколико сезона, сигуран сам да бисмо, уз пар појачања, за три четири године имали тим спреман за освајање Лиге шампиона".

РАСПОРЕД 1. КОЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА, 30. НОВЕМБАР:

А ГРУПА:

Олимпијакос (Грчка) - Бреша (Италија)
ОШЦ (Мађарска) - Солнок (Мађарска)
Ница (Француска) - Шпандау (Немачка)

Б ГРУПА:

Барселонета (Шпанија) - Партизан (Србија)
Југ (Хрватска) - Егер (Мађарска)
Про Реко (Италија) - Хановер (Немачка)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар